Poezie și cafea

 

O ceașcă de cafea fierbinte este poezie în sine. Eu beau ceai des și savurez cafeaua din când în când.
Lichidul întunecat îmi dă un imbold diferit, o scânteie se aprinde și ideile curg mult mai ușor pe foaie.
Cana zace acum goală peste hârtii, agende și cărțile de pe birou.

 

Cafeaua are însă un alt gust în compania potrivită. Și un alt efect. Lent, subtil, te învăluie într-o lume a emoțiilor vii.
Cafeaua este poezie.

 

Așa că vă invit să savurați o cafea cât de curând, pe 21 martie cu ocazia Zilei Mondiale a Poeziei. O veți primi în schimbul a unei poezii scrisă de voi. Frumos, așa-i?

 

„Plătește cu poezie” a ajuns la cea de-a cincea ediție. Iar în țară, avem peste 270 de cafenele care acceptă anul acesta, versuri în schimbul cafelei.

 

De ce?

 

În urma unui sondaj realizat de Julius Meinl, a reieșit că mai mult de 80% dintre oameni se simt deziluzionați de starea actuală a lumii, iar creativitatea este lăsată la o parte, datorită grijilor sau a problemelor. De aceea, Julius Meinl continuă și în acest an campania „Plătește cu Poezie”, o inițiativă manifestată la nivel global care să ofere oamenilor optimism prin poezie și inspirație prin cafea.

 

Astfel, toți cei care doresc să guste o cafea de calitate și să participe la campanie, pot folosi versurile ca monedă de schimb. Vor primi cafea sau ceai, la alegere, din partea casei.

 

 

Unde?

 

Avem o hartă a locațiilor, iar la noi în Craiova ne putem desfăta la: Caffino, Sweet Escape, Kabina, Craft sau în Electroputere Parc Mall la Petit Brioche dar și în alte locații centrale.

 

„Feed the poem” – live pe 21 martie

 

Tot de Ziua Internațională a Poeziei, oricine intră pe pagina oficială de Facebook a Julius Meinl poate deveni muză pentru artiști. Internauții sunt invitați să lase un comentariu cu o poezie preferată, iar trupa Otherside, împreună cu Helen vor interpreta în timp real, începând cu ora 13:00, toate versurile primite de la aceștia!

 

 

Julius Meinl

 

Julius Meinl

 

Succesul lor nu ține doar de creativitate cât și de valori tradiționale: cinci generații de experiență în cafea și ceai, produse premium și servicii excelente pentru clienți.

Julius Meinl este un ambasador global al Culturii Cafelei Vieneze, care a păstrat gustul pentru artă și a inspirat întreaga lume, așa cum o făceau poeții de altă dată în cafenelele vieneze.

 

Ce spun statisticile?

 

  • Majoritatea dintre cei care au scris vreodată versuri (57%) nu au mai scris din copilărie;
  • Jumătate din cei intervievați cred că poezia ar trebui să fie scrisă de cei cu o educație aleasă sau literați;
  • Doar unul din 10 oameni crede că poezia ar putea să fie scrisă de oameni obișnuiți, nu numai de oamenii cu o educație aleasă sau fani ai literaturii;
  • 7% dintre oameni nu au citit niciodată o poezie

 

O modalitate simplă de a schimba percepția eronată și de a educa oamenii este aceea de a le demonstra că se poate.

 

Rezultatul?

 

Vei avea parte de o experiență extraordinară! Veți trăi momente de emoție, dubiu și cu siguranță, acea inspirație de moment.

Ne vedem acolo, la fel ca și anul trecut!

 

Julius Meinl

Comments

comments

Xaara Novack

Marketing Specialist si partener certificat Google, pasionata de acuarela, colaje si videoblogging.

Related Posts

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Latest Stories

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.