Nivea Essentials Urban Skin Defence cremă de zi cu SPF 20 a fost o achiziție făcută în miezul verii. Un fel de alegere luată printr-un mix de emoțional și curiozitate. Inițial am vrut să recumpăr crema de la Farmec, cu extract de bambus. Dar cum Kaufland nu are varianta aceea, ci doar cea pentru ten normal sau sensibil, n-am avut răbdare să o caut în altă parte. Așa că am ales să-mi împac amarul cu o altă cremă.

Am ales Nivea Essentials Urban Skin Defence cremă de zi cu SPF 20 pentru că apăruse nou pe piață și avea SPF. Fiind vară am zis că este un plus. Crema spune că este potrivită pentru tenul care este expus la factorii externi cum ar fi poluarea, vântul sau soarele. Și că este perfectă pentru toate tipurile de ten. Așadar, am zis că n-are cum să fie rea. Conține anti – oxidanți, extract de ceai verde și este hidratantă.

Să vedem până la urmă, cum a fost de fapt!

 

Nivea Essentials Urban Skin Defence cremă de zi cu SPF 20

Nivea Essentials Urban Skin Defence cremă de zi cu SPF 20

 

Așadar o găsiți în Kaufland și Auchan, probabil și în DM, dacă sunteți interesați. Nivea este un brand care îmi place și folosesc produsele lor de îngrijire. Am folosit gelurile lor de duș și folosesc crema Nivea în varianta clasică. Astfel, am mers pe premisa că și această cremă va fi una foarte bună!

 

Compoziție

 

Are o consistență cremoasă și acel miros tipic produselor Nivea. Culoarea ei verde este una extrem de plăcută la vedere, arată și miroase fresh. Atunci când aplici pe mână, produsul se absoarbe ușor și lasă o senzație de catifelare. Problema este că pielea feței este cu totul diferită de cea a mâinilor.

Crema acesta mi-a adus aminte de crema de la Elmiplant cu extract de gutui. Diferența este că aceea este o cremă potrivită pentru tenul gras, iar aceasta zice-se, pentru toate tipurile de ten.

Pe față însă, datorită faptului că are SPF nu se absoarbe în totalitate și cel puțin pe tenul meu, a lăsat acea peliculă grasă. Care ajunge să mă deranjeze, nu neapărat dimineața atunci când o folosesc, ci spre amiază. Atunci când iau un șervețel umed și îmi șterg toată fața, pentru că îmi simt tenul îmbâcsit, greoi. Porii nu respiră și simt nevoie fie să mă șterg, fie să mă spăl. Și nu este o senzație plăcută.

Cu toate astea, cred că este o cremă de zi potrivită sezonului rece. Așa că rămâne momentan în sertărașul meu cu creme. Care e supra – saturat, dar rezistă cu brio!

 

Nivea Essentials Urban Skin Defence cremă de zi cu SPF 20

Ambalaj

 

Nivea Essentials Urban Skin Defence cremă de zi cu SPF 20 are un ambalaj atrăgător. Culori intense și desigur nuanțele brandului Nivea sunt pe cutie iar înăuntru, recipientul chiar dacă este de plastic, imită excelent sticla.

Îmi place acel detaliu de pe capac, unde apare sigla Nivea în relief. Mi se pare foarte interesant cum un detaliu atât de simplu îți poate crea o stare diferită.

 

Ingrediente

 

Fără să ne lungim, ca de obicei am folosit aplicația Clean Beauty pentru a “citi” din lista cu ingrediente. Desigur, am folosit aplicația după ce am cumpărat produsul, așa că nu știu la ce să mă aștept.

Astfel, avem patru ingrediente controversate:

Octocrylene – este un ingredient care duce la tulburări endocrinologice și chiar dacă este benefic pentru piele, nu putem spune același lucru despre mediu. Este un ingrediente care contribuie la poluarea apelor sărate sau a celor din aproprierea plajelor.

Trisodium EDTA – este un fel de sare care are calitatea de a păstra sau a prinde în celulele sale alte ingrediente benefice precum calciul sau magneziul. Cu toate astea, poate cauza iritații ale ochilor și pielii.

Phenoxyethanlo – este un ingredient antimicrobial care spun unele studii științifice, ar cauza tulburări neurologice sau ar predispune pielea la diverse probleme, sensibilizând-o.

Butylhydroxytoluene sau BHT – este un antioxidant nu foarte benefic, conform unor studii. Ar conduce la tulburări endocrinologice, are potențial de a sensibiliza pielea sau de a cauza disfuncții la nivel hormonal. Ba chiar unele teste pe șoareci, în laborator au indicat prezența unor tumori.

Nu se termină aici, avem și ceva alergeni!

Citronellol, Limonene și Benzyl Alcohol sunt trei alergeni, care au origine naturală, fiind extracte din plante însă diferența este că trebuie să specifice pe etichetă cantitatea lor. Lucru care nu se întâmplă, desigur.

 

Concluzii

 

Nu mă sperie ingredientele, pentru că sunt conștientă deja că multe creme, ba chiar mâncăruri sau alte produse cosmetice, conțin câte unul sau mai multe dintre acestea. Cred că important este cantitatea lor și cam asta mi-ar plăcea să găsesc scris pe ambalajul unui produs de acest tip. Cât la sută din ingredientul X s-a folosit și cât la sută din Y.

Legislația permisivă de la noi este întotdeauna în defavoarea cumpărătorului și singura modalitate de a combate acest lucru este de a ne informa.

Da, am cumpărat Nivea Essentials Urban Skin Defence cremă de zi cu SPF 20. Am citit lista de ingrediente cu ajutorul unei aplicații mobile și nu mi-a plăcut deloc ce am văzut. Nu am găsit informații mai detaliate nici pe site. Ce se va întâmpla? Nu o să mai recumpăr acest produs.

Știți că englezul are o vorbă. M-ai păcălit odată, vina ta. M-ai păcălit a doua oară, vina mea. Sunt o mulțime de astfel de produse pe piață și decât să folosim ceva ce ne provoacă îndoieli, mai bine nu folosim nimic și ne reorientăm.

Am să păstrez crema pentru sezonul rece și am să revin cu un later edit atunci. Momentan, încerc o altă cremă de zi, achiziționată recent din Sensiblu, de la Herbosphy. Despre ea, mai târziu, după ce o voi folosi un timp. Măcar aceasta se potrivește cu tenul meu gras!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.