Vă povesteam acum ceva timp că am avut ocazia să testez cel mai gustos baton dietetic de pe piață! Mulțumită celor de la BuzzStore, desigur, am primit foarte prompt pachetul cu bunătățuri Gerlinea și câteva surprize care mi-au prins bine vara asta, la mare.

 

Pachetul de la #buzzstore si #gerlinea a sosit ca Wow! super repede! Multumesc #buzzstoreromania si #gerlinearomania

A photo posted by Xaara Novack (@novackxaara) on

 

Nu glumesc atunci când vă spun că Gerlinea are cele mai gustoase batoane dietetice! Chiar au un gust pe care nu-l uiți ușor. Sunt foarte moi, se topesc în gură și simți că mănânci ceva consistent. Îți dau acea senzație de sațietate, dar nu pe termen lung, ci ca și cum ai lua o gustare între mese sau ai completa o masă. Cam așa aș descrie experiența mea.

 

gerlinea
 

Cum a decurs dieta mea cu Gerlinea:

 

Prima schimbare pe care am constatat-o a fost că a dispărut nevoia de a mânca ceva dulce nesănătos sau sărat și nesănătos (ciocolată cu umplutură, chipsuri sau prăjituri). După prima săptămână, papilele mele gustative au devenit ceva mai selective.  Nu am putut suporta gustul foarte dulce al sucului pe care îl bea uneori familia mea. Chiar dacă nu era un suc acidulat, era extrem de dulce. Și am renunțat după prima înghițitură.

 

De obicei (obicei prost, știu) eu sar peste micul dejun. Gerlinea mi-a venit în ajutor aici, pentru că atunci când am avut de mers undeva, am luat batonul din frigider, l-am mâncat fie pe drum, fie într-o scurtă pauză. Dar nu am mai sărit peste mic dejun.

 

În rest, am mâncat la fel. Nu am schimbat nimic în dieta mea, am avut cele trei mese obișnuite, la aceleași ore. Uneori când mi-am făcut un sandviș rapid, am completat masa cu un baton Gerlinea, pentru restul nutrienților. Dar la bază am consumat fructe și legume. În special pentru că a fost vară și am mâncat mult pepene și lubeniță, dar mi-am făcut și multe smoothies cu mixuri de fructe.

 

gerlinea

 

Cum văd eu ca și consumator aceste produse?

 

Înainte de a le include într-o dietă pe termen îndelungat, aș recomanda părerea unui medic nutriționist. Nu cred că a ține dietă, de orice fel ar fi ea, doar așa de capul nostru, este un lucru indicat. Dar pentru un consum ocazional, atunci când avem o poftă nesănătoasă să-i dăm repede în cap, cred că sunt harmless.

 

Ce aș schimba la ele?

 

Nu mă refer la batoanele Gerlinea, care sunt diferite de celelalte, pentru că au un conținut scăzut de zahăr. Însă nu mi se pare în regulă să-l găsesc printre ingrediente. Mai degrabă aș prefera un îndulcitor natural. Sigur, nu va mai avea un gust la fel de “addictive”, pentru că știm cu toții că zahărul într-o oarecare măsură ne îndeamnă să consumăm din ce în ce mai mult. Dar scopul nu este să devenim sclavii mâncărurilor noastre. Nu în teorie cel puțin. Practica este întotdeauna foarte complexă.

 

Cu ce se deosebește Gerlinea față de restul produselor de acest gen?

 

În primul rând gustul. Este unul care nu se uită ușor. Ingredientele care aduc beneficii, pe lângă vitamine, avem și un prebiotic, inulina, care diminuează nivelul de grăsimi în sânge.

 

Restul batoanelor de pe piață sunt foarte asemănătoare în ceea ce privește ingredientele. Cereale, uleiuri vegetale, vitamine și desigur mult zahăr. Un exemplu pe care vi-l dau este zahărul invertit care se obține printr-un proces complex, semi-industrial. El nu solicită la fel de mult organismul precum zahărul normal și are putere de îndulcire mai mare. Acesta se adaugă pe lângă alte produse care conțin și ele zahăr: siropul de glucoză, melasa din trestia de zahăr, bucățile de ciocolată sau laptele.

 

Prin urmare, înainte de a începe o dietă este indicat să facem trei lucruri:

 

  1. Să ne informăm foarte bine!
  2. Să avem un plan pe termen lung care să includă alimente favorabile organismului nostru, o dietă echilibrată și desigur, mișcare! Fără mișcare restul sunt zero barat.
  3. Să nu ne înfometăm! Altfel facem de fapt un fel de greva foamei fără cauză nobilă. Nu-i ok așa, nu o să avem rezultate. Nu se numește dietă.

 

Concluzii?

 

Este bine să alegem varianta cea mai gustoasă și cea mai sănătoasă de pe piață. Informați-vă, comparați produsele și faceți o alegere potrivită, în funcție de stilul vostru de viață.

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.