VIA – aplicația mobilă destinată tinerilor adulți bolnavi de cancer

VIA
" VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât aceștia să aibă un lucru mai puțin de înfruntat: singurătatea."

 Katie Rizvi, fondatoarea Asociației Little People România.

 

Încerc să nu devin emotivă sau personală atunci când vorbesc despre acest subiect. Mai mult, îmi doresc să păstrez o notă pozitivă. Știu ce înseamnă un bolnav de cancer, anul acesta am pierdut două persoane dragi din familie și chiar dacă nu erau persoane tinere sau adulte, suferința este aceeași.

 

Primul lucru pe care aceștia și-l doreau era să nu supere pe nimeni, să nu devină o povară și cumva să se izoleze. Nu își doreau să vorbească deloc despre etapa prin care treceau și îmi imaginez că pentru un tânăr este cu atât mai dificil.

 

Atunci când ești tânăr ultimul lucru la care te gândești este boala. Ești în etapa de dezvoltare, îți faci planuri de călătorii, dezvolți prietenii și ești interesat de studii, de hobby-uri. Ne putem imagina că toate acestea cad undeva în plan secund, înlocuite de tratamente, drumuri la spitale, analize peste analize și ca întotdeauna, din ce în ce mai puțini prieteni.

 

Știm cu toții câte lacune are sistemul sanitar românesc, și cât de puțină susținere le oferă bolnavilor de cancer. De aceea Asociația Little People România a dezvoltat împreună cu LIDL România aplicația VIA. Aceasta ajută persoanele tinere afectate de cancer să poată comunica  simplu, securizat, într-un mediu online.

 

 

VIA, aplicația mobilă, îi ajută să intre în legătură cu tineri care trec prin aceleași probleme ca și ei. Este o aplicație ce dorește să unească oameni care de fapt, nu sunt singuri și adesea, sunt mult mai puternici decât suntem noi.

 

VIA le oferă posibilitatea de a discuta deschis despre subiecte comune sau tabu, care îi interesează. Se pot conecta cu tineri care au trecut prin experiențe similare. Ei  își pot găsi prieteni cărora să le împărtășească poveștile lor sau să găsească acele ancore care să îi facă mai puternici. Să îi ajute să depășească cu brio fiecare etapă a acestui război.

VIA este o aplicație gratuită. Ea este disponibilă tuturor tinerilor adulți afectați de cancer din toate centrele de tratament din țară. Se poate descărca atât de pe Google Play, cât și de pe Apple Store.

 

VIA se folosește foarte ușor! Te poți conecta atât cu o adresă de e-mail cât și direct, prin contul de facebook. Aceasta le permite utilizatorilor să-și creeze un profil public, dar în același timp, informațiile lor personale rămân protejate. De asemenea aplicația le trimite și notificări cu privire la viitoarele întâlniri, seminarii sau oportunități de socializare.

 

Despre LIDL sigur știți. Vă spun în plus, că se implică în foarte multe evenimente de importanță socială, sau de responsabilitate socială. Ajută bolnavii de cancer, combat risipa alimentară sau promovează un regim alimentar sănătos. Astea sunt printre cele mai recente. Așadar mă bucur că sunt client fidel, ador produsele lor, în special cele de papetărie și home – deco. Dacă o parte din banii mei ajung să fie investiți în astfel de proiecte, mă declar un om mulțumit!

 

Asociația Little People îmi este cunoscută de acum un an și ceva. Le-am urmărit activitatea pe social media și admir foarte mult munca lor. Sunt o echipă fenomenală!

 

Nu este ușor să fii voluntar pentru copii bolnavi!  Mi se pare o responsabilitate imensă, care pe mine personal mă sperie. Trebuie să fii un om foarte puternic pentru a face lucrul acesta și sper ca într-o zi să dau și eu o mână de ajutor. Mai mult decât cei 2% din venitul meu care a mers către ei, de când m-am angajat.

Și voi aveți opțiunea să ajutați, cu 2 euro dând un SMS la 8844 cu mesajul CANCER. Cu ajutorul vostru, aplicații precum VIA, conferințe sau evenimente dedicate tinerilor bolnavi de cancer pot lua viață mai ușor și îi pot ajuta în lupta cu această boală.

Comments

comments

Xaara Novack

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă. Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog. Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Latest Stories

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.