Salutare, dragi cititori pasionați de povești captivante și devoratori de filme! Astăzi vă invităm să pătrundem în culisele unui spectacol de teatru inedit și plin de emoții, care se desfășoară într-un cadru mai puțin obișnuit – un penitenciar din provincia noastră. Prin intermediul personajului carismatic “Fane Măreț”, interpretat cu maestrie de Serghei Mizil, vom descoperi o poveste fascinantă despre evadare și îndeplinirea viselor.

“Fane Măreț”, șeful deținuților, este un tip dur, analfabet, dar cu un vis mare – să evadeze din închisoare. Cum? Prin intermediul unei participări la un spectacol de teatru, la un festival din București. Da, ați auzit bine! Un spectacol de teatru în spatele gratiilor, cu deținuți în rolurile principale.

Silviu Mircescu, cunoscut din producții precum “Clanul” sau “Băieți deștepți”, îmbracă haina personajului “Flaut”. Un deținut homofob și violent, motivat de dorul imens pentru fiul său, care își propune să rupă sala de forță în două cu interpretarea sa spectaculoasă.

Teatru la închisoare

În lumea teatrului din închisoare, întâlnim și pe Ștefan Lupu, interpretându-l pe “Fundulea”. O inimă sensibilă și delicată, ostracizată de ceilalți deținuți pentru orientarea sa sexuală, acceptă să joace rolul Eroului îndrăgostit de “Fane Măreț”. Un personaj ce aduce cu el nuanțe de umanitate și vulnerabilitate în mijlocul celor mai duri oameni.

Grupul de deținuți se completează cu personaje memorabile precum “Botișor” (Vlad Darius Crețan – NOSFE +), un pasionat de muzică cu speranța că bunica lui îl va vedea pe scenă și se va mândri cu el, “Blându” (Mircea Drîmbăreanu), un fost asistent universitar greu de înțeles, dar întotdeauna prezent și gata să se sacrifice pentru grup, și “Gutuie” (Nicodim Ungureanu), “Colonelul” lui “Fane Măreț”, eminența cenușie care pune la cale evadarea.

Această poveste captivantă face parte din spectacolul intitulat “VISUL”, care surprinde încercarea lui Alex (Vlad Logigan), un actor de provincie, de a monta piesa “Visul unei nopți de vară” de William Shakespeare cu deținuții. În același timp, munca sa la teatru este umbrită de exigențele unui regizor absurd (George Ivașcu), iar relația cu iubita sa Carmen (Georgiana Saizescu) se află în declin.

Așadar, vă invităm să vă lăsați prins în mrejele acestei povești neobișnuite, pline de umor, dramă și determinare. Un spectacol care, fără îndoială, va rămâne vie în inimile celor care îl urmăresc. Visul – o poveste care demonstrează că, uneori, chiar și din cele mai întunecate locuri, pot să răsară razele strălucitoare ale viselor împlinite.

Visul în Avanpremieră pe 12 Decembrie

Inspirat de întâmplări reale, după un scenariu semnat de Gabriel Gheorghe („Groapa”), lungmetrajul VISUL va ajunge în cinematografele din toată țara începând cu 12 decembrie 2023, distribuit de Bold Film Studio. Biletele vor fi disponibile din 30 noiembrie pe site-urile cinematografelor.

Din distribuția filmului mai fac parte: Gloria Găitan, Magda Catone, Adrian Nartea, Florin Piersic Jr., Valentin Teodosiu, Gabriel Spahiu, Cosmin Natanticu, Irina-Margareta Nistor și mulți alții.
Imaginea este semnată de Tudor Mircea RSC. Montajul a fost realizat de Tudor Chivulescu, muzica originală este compusă de Alexei Țurcan. Scenografia îi aparține Corinei Grămoșteanu.

Produs de: Nerv Film. Producător: Cătălin Saizescu; Producător Executiv: Ruxandra Flonta; Director de producție: Bogdan Luca.

Publicul din Craiova este invitat la cinematograful VIP Electroputere Mall – Craiova, pe 12 decembrie 2023, la ora 18:30. Proiecția va începe la ora 19:00. Va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu o parte din echipa filmului. Vor fi prezenți regizorul Cătălin Saizescu, actorii Georgiana Saizescu, Serghei Mizil, Irina Margareta Nistor și producătoarea Ruxandra Flonta.

Recunosc, mi-ar fi plăcut să-i întâlnesc pe Magda Catone sau pe George Ivașcu, dar asta este. Poate cu altă ocazie. Măcar o voi vedea pe Irina Nistor în carne și oase. Mai ales că am prins din plin perioada în care dubla filmele.

Așadar, o să ne vedem acolo! Pupici!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.