Zodiacul celtic al arborilor se spune că ar fi cel mai vechi zodiac al tuturor timpurilor. Eu îl am moștenit de la mama mea, care l-a avut pe foi bătute la mașină. Nu știu dacă se pupă cu alte versiuni de pe internet, de accea m-am hotărât să-l pun pe blog.

Zodiacul celtic al arborilor – CONTINUARE

CHIPAROSUL
25 ian – 3 februarie, 26 iulie – 4 august

Are multă prestanţă, chiar dacă pe alocuri se întâmplă să fie necizelat. Se mulţumeşte cu puţin. Se modelează în funcţie de circumstanţe. Poate trăi în orice fel de condiţii şi va fi fericit.
Se dispensează foarte bine de cel mai elementar confort. Precoce, va zbura de tânăr cu propriile-i aripi. Nu vrea decât propria sa fericire. Îndepărtează tot ce i-ar putea aduce probleme inutile. Îi plac plimbările la ţară, vânătoarea, pescuitul, animalele. Detestă singurătatea, el se organizează astfel încât să fie înconjurat de o familie numeroasă.

Şi nu este totuşi un sentimental; el este o fiinţă rustică şi radioasă, severă dar şi surâzătoare, leneş, dar o companie plăcută. Compania sa este odihnitoare, îi place poate prea mult să-şi facă siesta şi să viseze. Se lasă pur şi simplu purtat de viaţă, pierdut în gândurile sale.

Refuză întotdeauna discuţiile şi cu atât mai mult disputele. Cu siguranţă, nu-i un constatar. Este un iredutabil într-un singur punct – fidelitatea.
Este fidel iubirilor sale, prietenilor, amintirilor. Va veghea asupra voastră toată viaţa. A lui va fi adesea calmă şi liniştită, în mijlocul celor care-l iubesc.

PLOPUL
4 – 8 februarie, 1 – 14 mai

Prelung în zorii vieţii, căci timpul joacă un rol mare în viaţa lui. Trece încet şi atârnă greu pe umerii săi. Numai o influenţă salutară îl poate scoate din acest angrenaj. Trebuie să-şi aleagă bine locul în care vrea să trăiască. Totul la Plop va depinde de acest lucru.Nu orice loc îi poate fi favorabil stabilirii. Se sufocă în aglomeraţie, o detestă. Foarte sensibil, sub înfăţişarea sa dezinvoltă (harul său dealtfel) se ascunde un suflet pesimist. Uneori face pe înfiptul, îndrăzneţul, dar este greu să fie înşelat prea mult timp.

Suferă din cele mai mărunte lucruri şi scoarţa sa este adesea înţepată şi zgâriată. Este o durere ascunsă, dar în final dacă se complace în problemele sale şi dacă îşi păstrează pentru el lamentaţiile, va începe să se delecteze cu ele.

Pesimismul său este o boală cronică, iar viaţa sa o afacere ratată. Este însă curajos şi face faţă bine greutăţilor. Îl crezi uneori vesel şi destins, prea puţin materialist, ba chiar boem. Diabolic totuşi şi abil în a câştiga bani. E de asemenea, lacom de câştig. Foarte organizat, el se gândeşte la viitorul său (deşi nu aşteaptă nimic bun din el) .

Foarte rar fericit în căsătorie, fiind prea sensibil şi prea independent. Îşi stimulează problemele, într-o indiferenţă surâzătoare. Pe scurt, îşi tratează partenerul cu dispreţ.

Nu va divorţa decât foarte rar, dacă asta depinde de el. Foarte inteligent, nu suportă constrângerile, poate doar pe cele care şi le alege singur. Inteligenţa Plopului este subtilă, singura care nu îmbătrâneşte odată cu el.

Luciditatea sa şi simţul autocritic îi înăbuşe uneori aspiraţiile. Este neglijent fizic, leneş, dispreţuitor de munci manuale dar descurcăreţ.

MICOCOULIER
9 – 18 februarie, 14 – 23 august

Ca şi planta, Micocoulierul este foarte rar şi fin. Visează luxul şi confortul, dar dacă necesităţile îi cer, poate să doarmă şi sub cerul liber. Este dintr-o bucată, sănătatea îi permite multe. Se adaptează oricăror circumstanţe. Pretutindeni în voia sa, ba chiar prea îndrăzneţ, ignoră total sensul cuvântului timiditate.

Se repede, decide, ratează, se impune. O ia de la început.

Foarte susceptibil, el nu înţelege niciodată glumele (bune sau rele) ce se fac pe socoteala lui. El nu dă înapoi de la orice sacrificiu. El este cel care vorbeşte, care străluceşte.
Inconştient de ceea ce înseamnă, se pune în cele mai rele situaţii căci este incapabil de cel mai elementar spirit de prevedere. Din fericire, ajunge totdeauna la liman cu măiestrie.
Orgolios, ambiţios, generos, este şi optimist. Iremediabil, va crede toată viaţa în noroc. Acest optimism îl determină la mari imprudenţe în afaceri şi dragoste.

Este excesiv, fără măsură sub aspectul său mândru şi independent, şi foarte influenţabil.

Lipsit de luciditate, se dăruie trup şi suflet. Dispreţuieşte banii, dar ştie că îi servesc.
Sensibil, poate chiar „floare de nu mă uita” şi foarte tandru, el se poate ataşa mult de o persoană, atât cât să ducă ideea de dragoste pe culmi înalte.
În ceea ce-l priveşte pe sufletul pereche, îl va considera ce pa un mijloc de a-şi petrece timpul destul de plăcut, dar fără importanţă.
Are spirit de sinteză, gândeşte şi decide cu o surprinzătoare rapiditate. Are simţ artistic foarte puternic, s-ar spune că-i dat pentru muzică. Simte ritmul.
Făcut pentru aventură, va avea o viaţă palpitantă.

♥ Fin ♥
Sper să se nimerească zodiile, măcar la câţiva dintre voi. Eu m-am regăsit cam prin toate.

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

1 Comment

  1. avatar

    daaaaaaaaamn…chiar se potrivesc cateva chestii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.