Zodiac celtic cu arbori și noi trei zodii! Este un zodiac vechi, despre care am aflat răsfoind prin caietele mamei, pe care le avea puse de-o parte de pe vremea studenției. Astfel am găsit acest zodiac celtic cu arbori și m-am gândit că ar fi o idee bună să-l împărtășesc cu voi. Nu știu dacă aceste versiuni există și pe internet, dar indiferent, am să le postez pe blog.

Zodiac celtic cu arbori

Zodiac celtic cu arbori: SORBUL
1-     10 aprilie, 4 – 13 octombrie

Nu vă încredeţi în aerul său fragil, căci este foarte rezistent. Graţios şi gentil, Sorbul se deplasează cu uşurinţă. Chiar când pe faţă îi flutură un zâmbet, să ştiţi că poate fi şi o mască. Ştie să se pună în valoare, se îmbracă bine şi îi plac gătelile. Se adaptează uşor la toate situaţiile. Îi place întratât să le facă altora pe plac încât o face chiar şi pe socoteala liniştii sale.

Nu-i egoist, dar este egocentrist şi narcisist, în acelaşi timp dependent şi independent, el vrea să-şi trăiască viaţa, dar suferă de un complex de culpabilitate datorită maniei sale de a se crede răspunzător. Răspunzător dar mai ales indispensabil, legăturile cu el sunt întotdeauna dificile şi complicate. Îi lipseşte simplitatea. Sensibil, are gust pentru arte, dar ceea ce nu-l împiedică să posede un solid bun simţ. Aparent infailibil, este cinstit, se poate conta pe el. Dă mult, sau cere mult.

Naiv, adesea poate fi dus de nas. În dragoste este neprevăzut. Pune tot timpul sub semnul întrebării sentimentele sale, şi nu trebuie decepţionat. Nu, nu va ierta niciodată o greşeală. Tot timpul neliniştit, se complace în incertitudinea zilei de mâine. Totuşi are o latură abundentă care nelinişteşte. Se căsătoreşte cu plăcere, viaţa sa sentimentală este întotdeauna agitată.Foarte inteligent, se întâmplă să sclipescă chiar, dar deşi ambiţios, el atinge rar culmile cele mai înalte. Se lasă invadat de cotidian (aceleaşi responsabilităţi sacre ale sale) ceea ce îl împiedică să zboare spre înalturi în unele cazuri.

Ca şi Alunul, Sorbul este un tip magician şi poate practica cu succes ocultismul, dar îi este teamă. Acest dar va rămâne doar un talent de societate.

Zodiac celtic cu arbori: STEJARUL
21 martie – echinocţiul de primăvară

O natură puternică, Stejarul este viguros şi frumos. Frumuseţea sa, însă n-are nimic fragil.
Solid şi maiestuos, păşeşte mândru. Sănătatea lui este excelentă, o mare şansă căci el detestă luptele, vederea sângelui îl tulbură.

Stejarul este nu numai tare şi puternic, dar şi curajos. Îndrăzneala sa este proverbială. Totuşi este conştient de pericole, şi dacă vreţi să ştiţi e mai degrabă orgolios decât viteaz.

Pe scurt, nu scapă nici o ocazie de a se arăta erou. Voluntar şi tenace, Stejarul îşi ajunge întotdeauna scopurile. Nu cedează niciodată. De regulă este intransigent. Lipsa de suflet, îl costă scump. Pentru aceasta trebuie să facă eforturi de diplomaţie.

Fiinţă ce se vrea liberă, Stejarul respectă liberatea altora. Fiind un independent, el nu suportă nici o constrângere. Prietenos şi ospitalier în timpul lui liber (îi place să primească oaspeţi, este fidel în prietenie dar nu întotdeauna în dragoste). Este inconstant, victima unor lovituri succesive, el crede ca de fiecare dată că aşa este în viaţă.

Căsătoria îl ajută să devină mai înţelept, dar cu vârsta! Sold înfipt cu rădăcinile sale, Stejarului nu-i plac schimbările, fiind conservator, iar când ajunge să facă servicii altora nu-i deloc generos.

Foarte egoist, nefericirea altora îl lasă indiferent, aşa că nu are nici o reacţie când i se vorbeşte despre asta. Inteligenţa lui este lucidă şi practică. Trăieşte cu picioarele pe pământ, un om de acţiune, dar nu lipsit de intuiţie.

Zodiac celtic cu arbori: TEIUL
11-20 martie, 13 – 22 septembrie

Înalt şi frumos, Teiul are tendinţa de a-şi arăta din plin vârsta. Are farmec şi ştie să se servească de el. Este capabil să împodobească pe oricine, fiindcă ştie să sucească minţi de minune.

Deşi îndrăgostit de confort şi securitate, Teiul poate accepta totuşi şi alte condiţii de viaţă rele. Liniştiţi în aparenţă, poate chiar un pic molâu, slab, ba chiar un laş, în acelaşi timp este vesel şi pesimist, poate fi leneş mai mult decât obosit, oboseala fiind marele lui inamic.

Teiul are ceva arogant în el, face planuri de mic burghez, aspiră la stabilitate, visează la responsabilitate şi se vrea plin de calitate până la refuz. Vrea să aibă rădăcini adânci şi nu-şi va dispreţui arborele genealogic. Este un conservator, dar paradoxal poate fi şi instabil.

Este foarte vulnerabil la linguşire, dar ştie să se servească, el fiind direct interesat ( veşnicul său vis de siguranţă)
Plin de contradicţii, în acelaşi timp curajos şi fricos, nervos şi somnolent, franc şi ipocrit, este greu de înţeles.

Singuratic, place tuturor căci poate avea haz, dar nu contaţi pe el. Deşi abil şi inteligent, este total lipsit de luciditate şi incapabil de a se pune în locul altuia. Inteligenţa sa e practică şi tehnică, precum un manual, precis şi ingenios. Gustul de a da ordine este mai degrabă subiect de amuzament.

Ale lui sunt prachetele lustruite, maşinile sclipitoare şi hainele impecabile. Dacă- şi află sufletul potrivit, Teiul îşi poate găsi echilibrul în dragostea conjugală. Dar, atenţie este exclusiv şi gelos, adesea fără motiv.

Citește și restul zodiilor din acest Zodiac celtic cu arbori.

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.