Prima mea agendă serioasă am cumpărat-o în ultimul an de facultate, atunci când a trebuit să-mi planific lucrarea de licență. Îmi amintesc sentimentul de seriozitate maximă care mă încerca atunci când veneam cu agenda la facultate sau luam notițe importante în ea. Am păstrat-o desigur, pentru că sunt o persoană nostalgică din fire. Dar și pentru că am tendința să revizuiesc lucrurile pe care le-am scris în trecut, în special când sunt în pană de idei.

De atunci am rămas cu acest obicei, de a avea tot timpul o agendă în care să-mi notez date importante, idei pe care nu vreau să le uit sau câte un sumar la diverse postări pe blog. Obiceiul meu a devenit un fel de mini – obsesie și iată-mă în ziua de azi cu nici mai mult, nici mai puțin de șase agende pe birou. Știu, știu, înainte de a-mi spune să mă duc să-mi controlez tărtăcuța, țin să precizez care este scopul fiecărei agende. Pentru că sunt o împrăștiată, a trebuit cumva să mă organizez. Agendele mele mă ajută cu asta.

Una dintre ele, este o agendă de anul trecut. O țin pe birou pentru că mi-am notat idei în ea de la diverse conferințe. Am găsit-o într-o librărie de cartier, alături de câteva altele și a trebuit să o iau acasă pentru că era cu fluturi și libelule! Este de la Herlitz și am folosit-o și pentru a-mi nota date importante, ca jurnal sau pentru idei, notițe.

Ador scrisul de mână! Îmi place tehnologia, mă bucur de tot ce înseamnă nou și inovativ, dar atunci când vine vorba de scris sau desenat sunt adepta tradiționalului. Mi-ar place să învăț caligrafie, într-un viitor apropriat.

agende frumoase

O altă agendă foarte dragă mie, are motive florale și este destul de mică. Este primită de la o prietenă bloggeriță, profesoară de suedeză și pictoriță foarte talentată. La început a fost un cadou care trebuie să recunosc, mi-a plăcut enorm, însă eram atât de copleșită, încât un timp de vreme n-am știut ce să fac cu ea. I-am făcut o mulțime de poze, pentru că era foarte frumoasă și am folosit-o în multe imagini ca element de fundal. Se potrivește cu orice!

A trecut o vreme până când să-mi vină o idee despre cum să o folosesc. Am început deja să scriu în ea, pentru că m-am hotărât că o voi folosi ca agendă în care să scriu doar amintirile mele plăcute. Pentru acele clipe în care mă simt tristă și am nevoie de puțină motivație, de un imbold care să-mi amintească de momentele frumoase din viața mea.

agende si jurnale

Pisica mea Mimi a reușit să capseze una dintre agendele mele, așa că vara aceasta am petrecut o jumătate de oră într-o operație de pimpuit vechea agendă. Mi-am amintit că am un exces de autocolant în stil marmorat, foarte în vogă la ora actuală și m-am decis să acopăr coperțile zgâriate ale agendei cu acesta. Și a mers de minune!

agenda nedatata

Nu voiam să mă despart de acea agendă pentru că este nedatată. Lucrul care îmi place la agendele nedatate este că pot nota în ele fără să țin cont de vreo restricție. O dată anume sau un chenar special pentru weekenduri, cum găsesc în agendele tradiționale.

agende

Pentru canalul meu de YouTube am achiziționat vara aceasta o agendă, în care să-mi notez ideile separat. Tocmai de aceea vă spun, fiecare agendă de pe birou are scopul ei anume. Una este jurnalul meu, în care scriu ce se întâmplă în viața mea din când în când. O altă agendă, cea albastră, pe care o vedeți în videoclipurile mele, o folosesc să-mi scriu pe larg ideile și postările pe blog și agenda marmorată care este pentru conferințe, idei social media sau de job.

Pe lângă acestea am și două caiete de schițe. Cel mic este pentru amuzamentul meu, atunci când sunt în pană de idei, uneori îl mai umplu cu desene diverse în creion sau cariocă / acuarele.

caiete de schite

Celălalt l-am prezentat deja pe blog, conține citate motivaționale ilustrate și sunt foarte mândră de el! Am avut o perioadă de stagnare, în care nu aveam inspirație, nu îmi venea în gând nimic important de schițat sau desenat. Pinterest mi-a fost de mare ajutor, ideea mi-a venit atunci când salvam citate motivaționale și o poză pe care o salvasem mai înainte era una despre modă. Le-am combinat pe ambele și mi-a plăcut mult ce a ieșit. Nu toate merg pe conceptul acesta, dar ideea principală este citatul.

Și mai nou, m-am apucat de colaj, astfel că am să mixez toate aceste materiale împreună. Încerc să folosesc facebook foarte puțin într-o singură zi, pentru a avea suficient timp să-mi dezvolt ideile artistice.

O postare distribuită de Xaara Novack (@novackxaara) pe


Iar în plan pe anul viitor, vreau să încep un Bullet Journal!

Voi ce părere aveți? Aveți jurnale, agende sau caiete de schițe, ca mine?

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

1 Comment

  1. avatar
    Isabela Bugariu says:

    ????????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.