Probabil ți s-a întâmplat și ție să îți cumperi produs după produs într-o frenezie de a avea cât mai multe. Indiferent de ce anume… Și mai târziu te-a copleșit și te-a făcut mai degrabă să te simți prost, nu bine, cum te-ai fi așteptat.

Ei bine, studiile au dovedit faptul că acest consumerism este o bubă în calea fericirii noastre. Sigur, nu spun acum să nu te duci să-ți cumperi hârtie igienică sau pastă de dinți, dar știți cu siguranță la ce mă refer.

 

Bluza aia pe care trebuie să o avem! E la reducere! Și – insert name here – și-a luat acest ruj, trebuie să-l am și eu! Exemplele pot continua…

 

Primul pas către fericire, sau a ne simți mai împliniți este să ne gestionăm mai bine veniturile și să investim în lucruri sau chestii care pot fi valorificate social.

 

Poți începe cu cărțile! Pentru că vei avea o multitudine de avantaje. Da, poți discuta cu prietenele tale despre un ruj, însă discuția, dacă nu ești make-up artist sau chimist cosmetic, rămâne în sfera superficialului.

 

De ce anume avem nevoie pentru a fi fericiți?

 

Serotonină

 

Ea ne ajută să învățăm lucruri noi mai ușor, să fim echilibrați, să dormim mai bine, să fim activi și să avem un apetit mai bun.

O regăsim în carnea de curcan, dar putem face rost de ea și dacă petrecem 20 de minute plimbându-ne prin natură. Parc, pădure, grădina de la țară.

 

Mișcarea face bine!

 

Pentru că avem nevoie de endorfine! Ne dau o stare de bine, voioșie și poftă de viață.

 

Dopamina

 

Avem nevoie de ea pentru a ne gestiona mai bine emoțiile, mișcările sau părticica aceea interioară care are de-a face cu plăcerea sau ideea de recompensă.

Știți voi, atunci când stai peste program și vrei să te recompensezi cu o ciocolata…

Iată variantele care sunt mai sănătoase și vă vor oferi dopamina necesară: carnea de pui, carnea de pește, lapte sau banane.

 

Somnul face bine!

 

În special dacă ești antreprenor și ai idei multe, pe care dorești să le pui în practică într-un mod pozitiv.
Studiile au demonstrat că oamenii care dorm mai puțin își amintesc cu dificultate ideile pozitive și mai ușor pe cele negative.

Choose wisely!

 

Factori majori în a fi fericiți îl reprezintă comunitatea din care faci parte. Inclusiv celebrarea sau petrecerile din această comunitate au importanța lor.

 

Oamenii cei mai fericiți sunt cei care îi ajută pe cei din jur. Astfel, dacă mergi pe principiul moștenit “să moară și capra vecinului”, sau manelosul  “valoarea mea nu o are nimenea” ai slabe șanse să te simți vreodată împlinit. Mereu te vei compara cu alții, uitând de tine și de lucrurile pozitive în care crezi și pe care le reprezinți.

 

Și că tot veni vorba, de aici și pleacă ideea acestei postări. Este un fel de autocorecție pentru propria mea persoană. Adesea mi se întâmplă să mă compar.

 

Nu am cel mai nou ruj din colecția Melkior, nu am pensulele de la Real Techniques și nici beauty blender în originial (am dupes sau fakes, pentru că am o familie păroasă de hrănit, în principal)

 

Nu figurez pe lista agențiilor de PR și nici nu primesc produse ca să am ce vă arăta pe instastories. Dacă vă arăt ceva, e din bozonarul meu sau de la un singur brand care a avut interesul să mă bage și pe mine în seamă și pentru asta îi rămân fidea. Și înainte îi eram fidea, dar acum suntem într-o căsnicie fericită. Pe această cale, mulțumesc Bon Prix pentru încredere!

&WOW Tea too. But Bon Prix was first. Știți cum e aia cu prima iubire…

 

Ce vreau să spun este că sunt mai mult de atât!

 

Mai mult decât un ruj pe care aleg să mi-l cumpăr și despre care vă vorbesc pentru că îmi place sincer. Mai mult decât un fard cu care mă dau la ochi și mai mult decât hainele în care mă îmbrac.

 

Eu sunt genul care se duce în pijama până la magazinul din colț. Literalmente. Și mai îmi permit să cumpăr cărți despre Coco Chanel. Obraznica de mine!

 

De ce? Pentru că munca mea este cea care mă reprezintă. Sunt un ilustrator de provincie care adesea a lucrat pe 0 lei. Greșeală de freelancer. Dar am avut ocazia de a-mi expune lucrările într-o expoziție de care sunt foarte mândră!

Sunt o catlady nebună ce a adoptat 7 pisici pentru a le oferi o viață mai bună și a nu le lăsa pe stradă, în voia sorții.

Sunt pasionată de social media, de oameni interesanți și sunt suficient de naivă să-mi imaginez că în timpurile noastre un influencer înseamnă inclusiv implicare socială.

Tiptil. Tiptil.

Așa se ajunge sus, însă doar atunci când nu pleci niciunde. Atunci când rămâi mereu la fel, mereu aici!

Fiți fericiți! I PUP YOU!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

1 Comment

  1. avatar
    Deaconu Daniela says:

    Interesant articol,merita citit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.