Interpretarea viselor sau ce rol au visele în viața noastră, un subiect pe care doream să-l abordez pentru că mi se pare foarte interesant. Visele ne pot ajuta, atât din perspectivă psihologică pentru că au legătură cu subconștientul, cât și din perspectivă spirituală. Ne pot arăta calea către sufletul nostru, către vindecare și ne pot face conexiunea cu divinul. Asta dacă crezi în așa ceva.

O să povestesc din perspectiva mea, evident. Ca artist plastic sunt o persoană foarte vizuală. De când mă știu pe lume am avut vise vivide, dese și pline de simbolistică. Această simbolistică este personală, tipică fiecărei persoane în parte. De aceea pentru mine, dacă visez apă de exemplu, poate fi ceva pozitiv. Însă dacă un alt om visează apă, pentru acel om poate fi ceva negativ. Fiecare dintre noi este unic și are propria sa conexiune cu Universul. Primește mesajele care îi sunt destinate și le interpretează prin filtrele sale. Prin puterile sale.

Am avut vise lucide, am avut paralizie în somn, dar și vise care m-au ghidat. Nu am ajuns până într-acolo să am premoniții în vis, cred că acestea sunt rezervate celor cu adevărat puternici.

pasari vise

Interpretarea viselor sau ce rol au visele în viața noastră

Sunt câteva lucruri care m-au ajutat de-a lungul timpului să învăț ce înseamnă pentru mine interpretarea viselor. Unele sunt recente, altele au venit de la sine.

Atenția întreptată în interior

Adică să fim atenți la ce visăm. Să ne dăm seama că există o lume în interiorul nostru, o lume la fel de vie precum cea din exterior. Această lume vrea să fie descoperită și conectată cu noi. De aceea este bine să fim atenți la ceea ce visăm. Care sunt acele vise care poate se repetă. Simboluri: apă, nămol, animale, oameni, etc.

Sunt vise care ne vorbesc despre emoțiile noastre, în special despre acele emoții înăbușite. Lumea viselor nu ezită să ne arate că ne este teamă, chiar dacă noi în viața reală purtăm masca puterii.

Interpretarea viselor ne poate ajuta în a ne vindeca pe interior. Atât ca și copii, cât și ca adulți.

Înțelegerea importanței viselor

Pentru unii dintre noi această înțelegere vine intuitiv. Alții au nevoie de demonstrație și de întâmplări, cer dovezi și siguranță. Ideea de bază este că odată ce înțelegem puterea viselor, ne este mai ușor să descoperim lumea lor fascinantă. Să nu ne mai fie teamă de coșmaruri și să putem chiar controla ceea ce ni se întâmplă în vis. Să descoperim puterea noastră de creație.

Freud spunea că studierea viselor este drumul cel mai simplu către mintea subconștientă.

Notarea viselor

Este ceva ce am început să fac recent, chiar dacă citisem de multe ori acest sfat. Cumva fie nu venise vremea, fie nu îi dădusem importanța necesară. Notarea viselor mă ajută la interpretarea viselor, la descoperirea de sine și la dezvoltarea mea personală.

În funcție de ceea ce visez, îmi dau seama de situația prin care trec. Și de ceea ce am eu nevoie în momentul acela. Visele ne vorbesc, trebuie doar să fim deschiși către mesajul lor. Eu am un carnețel special unde le notez, dar de multe ori le scriu pe ce apuc, înainte de a le uita. Pe unele le uit repede, daca nu notez. Așa că m-am adaptat.

Descifrarea viselor sau interpretarea viselor

Am învățat ca atunci când visez să fiu atentă la detalii, pe cât pot eu de mult. Pentru a înțelege mai bine un vis trebuie să privim în ansamblu. Dacă avem un vis în care interacționăm cu alte persoane, de exemplu, atunci vom fi atenți și la ceea ce simt acele persoane. Care este postura lor față de noi. Apoi suntem atenți la ce fel de interacțiune avem, ce se întâmplă în jur. Unde se desfășoară visul, în trecut sau în prezent. Poate în lumi necunoscute… în locuri care vă sunt străine dar totuși familiare.

Un alt lucru foarte important învățat de la terapeuta mea, este să fim atenți la cum ne face acel vis să ne simțim. Ce emoții sau trăiri avem în vis? Simțim teamă, dezgust sau poate bucurie, calm… Să ne amintim clar care a fost sentimentul atât în timpul visului cât și imediat după trezire. Ele vor spune multe despre visul respectiv și vor ajuta la interpretarea viselor tale.

Consultarea unui dicționar de vise

Ajută foarte mult să căutăm să vedem ce înseamnă ceea ce am visat. Compararea și descrierea unor situații ne pot ajuta uneori să ne amintim frânturi din vis pe care poate le-am uitat.

De asemenea, un dicționar de vise este un glosar comun, al celor care au avut grijă la interpretarea viselor. Pot aduce puțină lumină sau sens, pentru ca tu să îți dai seama de ceea ce ai visat și cum te poate ajuta acel vis.

Acestea sunt cele cinci elemente esențiale care te pot ajuta în interpretarea viselor. Mai mult ca sigur nu sunt singurele și poți să îți dezvolți chiar tu propriile modalități de interpretare. Odată ce ai ajuns pe această pagină și ai citit acest articol până la final, cu siguranță vei avea măcar o temă de gândire. Ceea ce te va aduce mai aproape de această lume fascinantă dincolo de somn.

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.