Before she was found este o carte pe care nu o am în format fizic. Am ascultat-o în timpul pandemiei ca audiobook pe Scribd. Și fiind în urmă cu recenziile de carte, am zis să profit de pofta aceasta care mi-a revenit pentru scris, și să vă fac un rezumat al ei. Mai ales că din ce am observat, nu este o carte tradusă în română. Cel puțin nu încă.

Cartea are scorul 3.92 din 5 pe GoodReads, ceea ce mi se pare bunicel. Este o carte interesantă, care te ține captivat și îți oferă un final total neașteptat.

Before she was found de Heather Gudenkauf

Povestea este centrată asupra unui incident la care sunt părtașe trei adolescente: Cora Landry, Violet și Jordyn. Ele stabiliseră să dea o petrecere în pijamale, să se distreze și să facă lucruri tipic adolescentine.

În schimb, Cora Landry este descoperită într-o zonă de cale ferată, rănită și plină de sânge. Este găsită de o femeie care își plimba câinele, într-o stare gravă. Cele două prietene cu care trebuia să se vadă la petrecere în pijamale nu sunt alături de ea.

Violet își face apariția în aceeași zonă cu Cora, cu hainele pline de sânge și în stare de șoc.

Jordyn ajunge acasă după ce se petrece acest incident.

Toate cele trei fete au situații dificile prin care trec în prezent, iar lucrul acesta are repercusiuni grave.  

O carte inspirată din evenimente reale

Este deschisă o anchetă, iar în carte apar frânturi ale cazului, prin ochii medicului psihiatru al spitalului unde Cora se află. Madeline Gideon încearcă să afle ce se ascunde în spatele acestei traume prin care toate aceste trei fete au trecut.

Povestea include inclusiv frânturi de discuții cu poliția, pagini din jurnalul Corei și mesaje pe social media, pentru a întregi acest thriller captivant, cu final neașteptat.

Avem mesaje ciudate trimise între colegii de clasă, un profesor misterios și un vechi criminal ajuns legendă urbană.

Before she was found de Heather Gudenkauf este povestită din mai multe perspective și uneori poate fi dificil de urmărit, însă fiind bazată pe un caz real, mi s-a părut reală și actuală.

Finalul, așa cum v-am spus, este unul surprinzător. În ciuda tuturor inducerilor în eroare, pentru că autoarea lasă adesea impresia că te-a condus către un potențial autor al asaltului, ca mai apoi să răstoarne situația.

Cartea este excelentă pentru amatorii cărților thriller – polițist, mai ales dacă aveți răbdare să deslușiți ițele evenimentelor și vă plac detaliile, fără a vă pierde răbdarea. Finalul merită, vă garantez.

Mi se pare tipul de carte pe care aș recomanda-o în grupurile de cărți, pentru că finalul dă de gândit și stârnește nu doar emoție, dar și discuții mai mult decât necesare. Este inclusiv o carte pe care o recomand cu drag părinților de copii, fete sau adolescenți.

Pentru că scoate în evidență problemele sociale și de ordin psihologic cu care se confruntă adolescenții din ziua de astăzi. Este o carte care îți dă de gândit.

Recomand!

Dacă ai găsit această recenzie de carte utilă, nu uita să apreciezi pagina mea de Facebook. Astfel ai ocazia să primești alte recomandări similare. Mulțumesc!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.