Cărți de Crăciun pentru adulți, favoritele mele, chiar dacă recunosc, încă ador O poveste de Crăciun sau Colind de Crăciun a lui Charles Dickens. A fost prima mea carte primită cadou, care avea legătură cu Crăciunul. Așa că are inclusiv valoare sentimentală.

Însă odată ce trecut-au anii, am început să dezvolt o pasiune pentru cărțile și filmele care a căror acțiune palpitantă și plină de mister, are loc în jurul Crăciunului sau a Sărbătorilor de iarnă. Ador cartea de anul trecut, scrisă de Jeanette Winterson, pentru poveștile ei cu fantome și personaje supranaturale.

Tot anul trecut am primit cadou această carte: Murder on Christmas Eve. Doar că am păstrat lecturare ei pentru sărbătorile de anul acesta. Și profit de ocazie, fiind cumva în cele zile confuze dintre Crăciun și Revelion, să-i fac o recenzie frumoasă. Pentru că am poftă să v-o povestesc. Fără să dau spoilere desigur.

carti de craciun
SMOL vă prezintă:

Cărți de Crăciun pentru adulți: Murder on Christmas Eve

Eu majoritatea acestor cărți de Crăciun pentru adulți le găsesc în engleză. Nu mă interesează de ce, mie îmi place să lecturez în engleză. Recunosc, uneori este mai obositor mental, în special dacă este vorba de o engleză mai veche sau de cuvinte care necesită un dicționar, însă îmi plac astfel de provocări.

Am ocazia să-mi dezvolt vocabularul și să lecturez cărți frumoase. It’s a win – win situation.

Murder on Christmas Eve este o colecție de povești scrise de mai mulți autori, fiecare cu tipul său de exprimare, jargon sau legat de fraze. Fiecare capitol are povestea ei distinctă și chiar dacă se parcurge ușor, eu am luat pauze între capitole. De cel puțin câteva ore sau măcar o zi. Să-mi limpezesc gândurile. Și să procesez ceea ce am citit.

carti de craciun adulti

 Murder on Christmas Eve

Ca toate aceste cărți de Crăciun pentru adulți, care conțin povești de crimă și mister, este o carte care nu are cum să nu-ți placă. Din toate cele zece povești, măcar trei sau patru tot îți vor fi pe plac! Mai presus de toate, nu este vorba despre crimă în toate aceste povestioare. Însă am să le enumăr pe rând, atât cât să îți stârnesc curiozitatea și să vrei să afli despre ce este vorba!

The Trinity Cat de Ellis Peters

O doamnă bogată este ucisă în propria ei casă și se presupune inițial că ar fi un caz de furt. Cazul este rezolvat de pisică, într-un mod tipic pentru un astfel de animal, însă destul de inedit pentru cei care nu cunosc obiceiurile pisicești.

The Santa Claus Club de Julian Symons

Lordul Acrise primește scrisori de amenințare și se teme pentru viața sa. Francis Quarles este chemat de către Acrise pentru a rezolva acest caz și pentru a-l ajuta să scape cu viață. Va reuși el oare? Sau criminalul este printre cunoscuții Lordului Acrise și va reuși să-i păcălească pe toți…

Vă las în suspas.

Murder on Christmas Eve carte

The Four Seasons de Michael Innes

Appleby, comisar asistent la Scotland Yard este rugat de către cei adunați la petrecerea de Crăciun, să le povestească una dintre întâmplările reale și pline de suspans sau mister. Appleby alege să vorbească despre misterul unui tablou, acțiunea desfășurându-se într-un vechi conac.

No Sanity Clause de Ian Rankin

Proaspăt ieșit din închisoare, Joey Briggs încearcă să supraviețuiască într-o lume dificilă care nu are multe de oferit pentru un fost infractor. Refugiul său este în bibliotecă și în cărțile lui Edgar Allan – Poe. Deghizat ca Moș Crăciun, pentru o petrecere, Joey reușește să scape cu sacul plin.

The Footprint in the Sky de John Dickson Caar

Doamna Topham, vecina ei este ucisă și Dorothy Brant nu își mai aduce aminte ce s-a întâmplat cu ea în noaptea crimei. A fost un caz de somnambulism? Este ea cea care și-a ucis vecina sau cineva i-a întins o cursă?

Colonelul March de la Departamentul pentru plângeri neobișnuite este cel care va rezolva acest caz ieșit din comun.

A Wife in a Milion de Val McDermid

O soție aflată la capătul răbdărilor se răzbună într-un mod total neobișnuit: pune arsenic în borcane și conserve. Numeroase victime inocente îi cad pradă.

Detectiv Sergent Maggie Stainforth preia acest caz dificil, iar acasă are de-a face cu propria ei soție, aflată la capătul răbdărilor. O poveste tristă și un caz rezolvat cu succes.

Murder on christmas eve recenzie carte

The Dagger with Wings de G.K Chesterton

Părintele Brown este chemat să rezolve un caz care se presupune că ar avea legătură cu supranaturalul. Nu este nimic supranatural în a înscena o crimă, iar autorul crede că va scăpa basma curată. Se înșală.

Cambric Tea de Marjorie Bowen

Un soț gelos pune la cale un plan de răzbunare în care implică oameni nevinovați. Scrisori vechi, nedatate, un doctor care este chemat la patul bolnavului, o soție disperată și un secretar complice.

As Dark as Christmas Gets de Lawerence Block

carti de craciun pentru adolescenti

Este povestea unui manuscris care dispare în timpul unei petreceri de Crăciun, iar toți prezenți se întâlnesc imediat pentru a reface pașii și pentru a-și povesti versiunea legată de acea seară și de manuscris.

On Christmas Day in the Morning de Margery Allingham

Poștașul este ucis în dimineața zilei de Crăciun. Patru polițiști merg să investigheze cazul și se întorc amuzați la secție. Totul e bine când se termină cu bine.  

murder on christmas eve gif

Murder on Christmas Eve face parte din categoria de cărți de Crăciun pentru adulți care pot fi făcute cadou, inclusiv de Secret Santa! Poveștile sunt interesante, fiecare în felul ei. Iar pentru cei care adoră să citească în engleză, cu siguranță va fi o lectură faină pe care o recomand cu drag!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.