Îngrijirea unui câine adult, de fapt doi. Pentru că eu am doi câini: un adult și un senior. Și nouă pisici, dar despre ele discutăm altă dată.

Menționez că ambii mei câini sunt corcituri, adoptați. Tsuzty de când era pui, l-am adoptat la două luni. L-am hrănit cu biberonul încă o lună până a crescut măricel.Și o avem pe Potătzel, pe care am găsit-o pe stradă, abandonată și speriată. I-a luat jumătate de an să realizeze că alături de noi este casa ei și că nu o gonește nimeni înapoi în stradă. Și cam după 6 luni a început să latre, să fie mai veselă și să capete încredere în noi.

Fie că aveți câini adoptați sau de rasă, cumpărați, cred că sunteți la fel de investiți ca și mine în îngrijirea lor. Ce hrană câine să cumpărați, dacă le puteți da vitamine sau alte suplimente. Sau cum puteți preveni unele probleme și vizitele anuale la veterinar. Sunt griji pe care noi ca stăpâni de patrupezi le avem.

NovaPet hrana caini

Îngrijirea unui câine adult, ce hrană câine se potrivește nevoilor lor

Eu o să vă dau exemplul câinilor mei, care mănâncă des hrană câine boabe. Și îmi place să le cumpăr o cantitate cât se poate de mare. Vreau să mă asigur că au suficientă mâncare uscată pe toată luna. De obicei le iau hrană premium, iar la ocazii speciale primesc premium plus sau dietă specială.

hrana caine butchers

Tsutzy de exemplu ar fi indicat să primească o dietă pentru nevoile sale neurologice, dar acest tip de mâncare nu se găsește la noi. Dar cea din dieta hipoalergenică am descoperit că le face bine la amândoi. În special pentru Potatzel care are și probleme cu blana, tot datorită mâncării (pe care o primește și pe furiș de la bunicul meu)

Hrană la plic le cumpăr rar. Prefer hrană câine la conservă. Mi se pare suficient de multă astfel încât să le servesc două zile. Uneori combin hrana din conservă cu bobițele lor. Am descoperit că mănâncă mai cu drag astfel.

hrană câine

Suplimente proteice pe lângă hrană câine

Tsutzy având probleme cu durerile musculare și osoase, are nevoie de suplimente pentru articulații și de ulei de somon, bogat în coenzima Q10. Uleiul de somon îl adaug peste mâncarea uscată, cât să dea un gust diferit. Nu mai mult de o linguriță la fiecare masă.

În rest îi răsfăț din când în când biscuiți sau alte recompense. Le plac, doar că nu au voie foarte des, pentru că amândoi câinii mei au tendința de a se îngrășa. Și între noi fie vorba, veterinarul ne-a spus că Potătzel este cam grăsună și ar fi bine să slăbească. Încercăm… însă nu este ușor. Are nevoie de hrană câine premium, specială.

hrană uscată câine

Vizitele la vet

Noi avem norocul să avem veterinarul aproape, aici în cartier, pentru analize sau urgențe. Ei fiind vaccinați și deparazitați, nu prea au avut nevoie de vizite recente. În general atunci când mergeți în primii doi – trei ani, deja veți învăța pentru voi cum să le dați pastiluțele de deparazitare, când și care este procedura în funcție de medicament. Și vă obișnuiți inclusiv cum să-i păcăliți pentru a le da pastilele.

Cățeilor mei nu prea le place la veterinar, bine, adevărul este că nici nouă oamenilor nu ne place la doctor. Însă pentru ei este și mai dificul. Nu pot spune exact ce anume îi doare, unde și de când. Așa că meseria aceasta are meritul său.

De aceea am donat pentru ajutorarea și salvarea animăluțelor. Încerc să fac asta în fiecare an, cum pot și cât îmi permite buzunarul. Din banii noștri îngrijim inclusiv câteva pisici sălbatice, ale nimănui, care vin pe acoperișul magaziei. Le luăm bobițe și lor, săptămânal.

mâncare câine

Recent am aflat că și magazinul NovaPet a avut o astfel de campanie de donații către KolaKariola. O asociație pe care ar fi bine să o urmăriți pe social media. Implicarea lor este fenomenală! Sunt multe asociații de tipul acesta, ar fi bine să vedeți munca tututor. Câtă dedicare și ce eforturi comune implică o astfel de asociație. Care evident că primește ajutor doar privat, de la mine, de la noi, de la magazine unde oamenii cu inimă mare doresc să ajute. Să miște puțin, să educe și să transmită mai departe grija pentru animale. Fie că vorbim de câini, pisici, hamsteri, animale sălbatice, reptile sau păsări.

Dacă vreți și voi să ajutați, puteți susține brandul NovaPet, iar ei la rândul lor susțin asociațiile pentru protecția animalelor. Voi cumpărați mâncare bună pentru animăluțele voastre și mâncare bună, bani pentru tratamente și alte produse, merg la cățeii sau pisicile din adăposturi.

Am inclusiv un cod de reducere pentru voi: TRANSPORTZERO

Cod care este valabil până la 31.05.2022 și care vă oferă transport gratuit pentru orice comandă la ei pe site.

mâncare premium câini

Jucăriile potrivite nevoilor lor

Pentru câinii mei, puțin cam rotunjori, nu am nevoie de jucării complexe. Câte o mingiucă cu care să facă aport, papițoaie care chițăie, pe care Tsutzy le adoră și le-am luat inclusiv o jucărie din sfoară de bumbac. Cu care nu s-au jucat deloc.

Așadar e pe încercatelea. Vedeți ce funcționează pentru cățeii voștri și acolo să vă focusați. Nu uitați însă că joaca împreună cu ei, este mai importantă decât aceste jucărioare. Tocmai de aceea le vedeți abandoate prin casă atât de rapid. Câinii noștri adoră să se joace alături de noi. Și să primească recompense pentru asta. Pupici sau ceva bun.

Cam atât ar fi despre nevoile câinilor adulți, aici rezumându-mă la cei doi pe care îi am și la experiența personală. Iar hrana de la NovaPet o veți putea vedea în curând, și într-un nou #VLOGERILA!  

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.