Și nu numai. De când am descoperit camerele foto mirrorless mi-am dat seama că sunt foarte utile în diferite circumstanțe. Vlogging este ceea ce mi s-a potrivit mie. Am folosit-o și pentru fotografia de produs, filmări pentru canalul de YouTube și în vacanțe pentru că sunt camere mici, compacte care fac foarte multe!

 

 

Camera pe care o folosesc eu este un Samsung NX Mini. Am cumpărat-o acum aproape doi ani și nu știam la ce să mă aștept atunci când vine vorba de o cameră mirrorless.

 

Are ecran tactil, ISO reglabil și diferite opțiuni de fotografiere inclusiv panoramic view. Obiectivul se poate înlocui și este un aparat foarte ușor de utilizat. Tocmai de aceea îmi place atât de mult!

 

În era tehnologiei, pentru mine un DSLR, cu toate superbitățile lui și raw pictures și toate avantajele, mi se pare greu și enervant. Acum eu sunt o persoană foarte comodă, de aceea judec din perspectiva mea și prin prisma nevoilor mele.

 

Sigur, un DSLR este magic pentru un fotograf profi!  Dar pentru ceea ce fac eu, blogging și vlogging, o cameră mirrorless îmi oferă calitatea și ușurința în folosire. O pot căra cu mine în geantă împreună cu restul lucrurilor și să nu mă îngreuneze sau să mă încurce.

 

 

Samsung NX Mini înregistrează videoclipuri full HD. Are un slot separat pentru blitz și bateria încorporată rezistă destul de mult. Acesta este un mega bonus! Un minus ar fi că nu are stabilizator de imagine.

 

 

Un alt aparat pe care îl recomand și pe care l-am încercat (mulțumită lui Răzvan-Damian Irimescu) este Sony Mirrorless Alpha 5000. Este combinația perfectă dintre un aparat foto mirrorless, cu avantajele unui DSLR și unul compact. Are mai multe opțiuni decât cel de la Samsung! Are filtru pe culoare sau foto alb negru, stabilitate optică integrată și face fotografii în format raw. Face multe, chiar dacă nu are un ecran tactil, de aceea este a doua mea opțiune la recomandări.

 

Ambele se conectează prin Wi-fi la smartphone pentru a publica rapid fotografiile pe social media sau să fie trimise pe e-mail. Încă un avantaj al aparatelor de acest gen, pentru că un DSLR cu Wi-fi încorporat are un preț foarte piperat.

 

Acum, depinde de bugetul fiecăruia până la urmă, de nevoi și de preferințe. Important este ca înainte de a cumpăra ceva să vă informați puțin despre ceea ce știu să facă acele camere mirrorless.

 

Iată și un vlog recent, pentru a vedea camera Samsung NX Mini în acțiune:

 

Și Sony Alpha 5000:

 

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

4 Comments

 1. avatar
  Alexandru Ciocan says:

  am auzit că e la modă să faci vlog cu telefonul :)) ce investitii? 😀

 2. avatar

  Un articol foarte interesant cu multe sfaturi utile. Multumesc!

  1. avatar

   Ma bucur ca a ramas un articol de actualitate. In prezent am inclusiv un DSLR care intotdeauna ma uimeste cat este de greu :))) Lucrez bine cu el, dar cand trec la Samsung NX Mini parca am un fulg in mana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.