Coșuleț de legume o rețetă ușoară, gustoasă dar nu foarte aspectuoasă. Sau cel puțin mie nu mi-a ieșit așa perfect la capitolul aspect. Pentru rețetă m-am inspirat dintr-o carte de bucate, doar că am schimbat din ingrediente. Pentru că nu am vrut să cumpăr cașcaval, am folosit brânză de oaie și pentru că mi se păreau puține ingrediente am adăugat și puțin piept de pui. Dar, să vă spun pe îndelete ce am făcut!

 

Am folosit pentru rețeta de Coșuleț de legume așa:

una bucată vânătă
un dovlecel
două roșii mari pe care le-am tăiat cubulețe
busuioc
puțin piept de pui (două felii tăiate subțire, pe care le-am tăiat apoi cubulețe)
un cățel de usturoi

 

Voiam să pun și mazăre, dar…am uitat să o adaug. este o rețetă versatilă așa că puteți folosi cam tot ce găsiți prin frigider. Mi-ar fi plăcut de exemplu să adaug și bacon, dar n-am avut așa ceva, prin urmare, piept de pui a rămas.

Am tăiat felii lungi și subțiri vânăta și dovlecelul, pe care le-am pus la prăjit pe grătar. Nu le ia mult timp să fie gata, între timp am tăiat roșiile în bucăți mici, la fel și cu pieptul de pui, când a fost gata.

 

Vinete la cuptor

 

roșie tocată

 

vinete gătite

roșii cubulețe

mâncare

coșuleț cu legume umplutură

 

Apoi într-un vas am așezat o folie de aluminiu pentru a putea aranja mai apoi toată compoziția, și treptat am aranjat în vas feliile subțiri de vânătă și dovlecel, alternând între ele. Atunci când totul arăta ca un coș gata să fie umplut, am luat amestecul de roșii, piept de pui, brânză de oaie și busuioc și l-am turnat în coșul de legume. Le-am aranjat pe toate și le-am închis în folia de aluminiu, ca apoi să le pun la cuptor pentru cam jumătate de oră maxim. Depinde de cuptor.

 

coșuleț de legume cu vinete

 

coșuleț de legume

coșuleț de legume rețetă

coșuleț legume rețetă

 

Având în vedere că am folosit brânză de oaie, compoziția nu s-a închegat așa bine, dar totuși a ieșit gustoasă. Mie îmi plac foarte mult vinetele sau dovleceii pe grătar, așa că mi-a plăcut compoziția. Dacă nu mi-a ieșit sută la sută cum mă așteptam, data viitoare știu cum să procedez. Acesta ar fi unul din motive pentru care am împărtășit cu voi experiența mea. Ce aș mai adăuga sau cum aș face data viitoare pentru a-mi ieși ceva și mai gustos. A ieșit mâncabilă, dar nu perfectă.

 

coșuleț de legume la cuptor

 

coșuleț legume la cuptor

 

rețetă coșuleț de legume

 

Măcar să vă fi inspirat și tot sunt mulțumită de ce a ieșit. I PUP YOU!Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

2 Comments

  1. avatar

    Arată suuper, deci presupun că e delicios şi o să încerc şi eu reţeta! <3

    1. avatar

      Multumesc mult Ana! <3 Sigur poti incerca, partea cea mai frumoasa la unele retete este ca poti improviza 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.