Cred că mi-am făcut un obicei să întârzii mereu la fiecare ediție…Cu o seară înainte am fost la o degustare de vin la Hotel Rexton Craiova. Trebuie să recunosc, m-am pilit oleacă, pentru că am degustat pe nemâncate. Și când zic am degustat înseamnă că am mai cerut un pahar de vin alb. Ador vinul alb.

 

Seara am dormit ca pruncul la sânul mamei. A doua zi, în ziua conferinței, m-am trezit lejer pe la zece juma’, m-am machiat să fiu și eu în rândul oamenilor care se pun la punct, mi-am ales un outfit pe măsura: blugi Levis (second hand nu vă panicați, nu mi-am vândut nici un rinichi!), tricou Eat, Sleep, Blog, Repeat și adidași BonPrix. Mi-am luat jacheta de piele (falsă) roșie de la Bershka și rucsacul de la Stradivarius. N-am poză. Folosiți-vă imaginația din dotare.

 

Și am pornit să iau autobuzul împreună cu Kinga, fotograf semi-profi, de mare ajutor. Am urcat, am plătit biletele și ce să vezi… nu îmi luasem telefonul la mine! Panică, man! Dacă mi l-a luat careva, pentru că trecusem pe lângă o mulțime de oameni în stație și interacționasem oarecum cu câțiva. Dă-te jos la următoarea stație, fugi după autobuz, du-te înapoi în casă și i-ați telefonul din baie. Da. Din baie. Eu sunt persoana care vă citește statusurile de pe wc. În caz că vă întrebați cine face asta. Je.

 

Am ajuns la conferință, cu întârziere. E cred, al treilea an la rând când pățesc asta. Se pare că e o tradiție nu doar să vin la Craiova2Online, dar să și întârzii.

 

Rares Cojocaru

 

Am prins o parte din discursul lui Rareș Cojocaru. Norocul meu este că știu cu ce se ocupă și lucrurile mișto pe care le face. O idee pe care am reținut-o a fost aceea de a învăța să spui NU. Pentru a reuși trebuie să îți faci timp pentru lucrurile care contează cu adevărat.

 

Amelia Tuta

 

Apoi a urmat discursul ținut de Amelia Tuță, studentă la Facultatea de Jurnalism și blogger. Mi-a plăcut faptul că a fost sinceră în ceea ce privește rigurozitatea jurnalistică și a modului în care scrie un jurnalist, comparativ cu libertatea de exprimare pe care o are un blogger. Cu toate acestea ambii au o responsabilitate în ceea ce privește conținutul.

 

Marius Matache

 

A urmat Marius Matache sau Mache, pe care este imposibil să nu îl cunoașteți. Este cercetător și muzician, a lucrat la foarte multe proiecte interesante. Mi-ar fi plăcut să am parte în școală de cineva care să-mi spună cât de frumoasă este chimia. Eu am fost eleva aceea de care vorbea el, cu note mici la chimie, cât să trec clasa. N-am rămas corigentă la chimie pentru că aveam o colegă de bancă de treabă care mă ajuta cu răspunsurile. *wink wink* Nu mă întrebați de fizică în schimb…

 

Următorul său proiect este legat de Râul Gilort. Ah, și încă o chestie superbă pe care aș vrea să o rețineți:

 

Broaștele țestoase nu sunt animale de companie!

 

Nu mai cumpărați tot felul de animăluțe și păsărele de prin pet-shop-uri pentru că încurajați contrabanda și distrugeți mediul. Mai merge cu o pungă aruncată pe jos atunci când nu vă vede nimeni. Dar hai să nu exagerăm! OK?

 

Andreea Melinescu

 

Florăria April și proiectul #InstaCraiova demarat de Andreea Melinescu. Antreprenor cu părul de foc, bloggeriță și social media lover. Mi-a plăcut mult începutul, povestind despre cum să nu îți pui numele blogului și micile greșeli pe care suntem tentați să le facem atunci când suntem la început de drum. În rest a venit cu idei frumoase și interesante despre cum să pui pasiune în tot ceea ce faci.

 

Silvia Puiu

 

A urmat Silvia Puiu cu un discurs încurajator despre cărți, dezvoltare personală și cum se îmbină viața de profesor universitar cu aceea de blogger. Are proiecte foarte interesante în care se implică, un grup de lectură cu membri în creștere și un cerc de marketing în Craiova; de asemenea pregătește o carte pe care o dedică studenților ei. Așa da profă! Mi-a plăcut și faptul că susține campaniile de responsabilitate socială.

 

Cristian China Birta

 

Finalul a fost lăsat lui Cristian China Birta care zice bine despre cum să îți dezvolți bloggul ca pe un business. Să ai o strategie pusă la punct, cu idei clare despre ceea ce vrei să obții pe termen lung din ceea ce faci, să investești în aceste idei mici dar sigure și să ai un management corect al timpului, resurselor și tot ce înseamnă un business. Micuț, mic, mediu sau mare.

 

Poze by Kinga @KY Moments

Mai multe despre Craiova2Online, pentru doritori, desigur. Cum dați click pe cerculețul fiecărui speaker, cum vă apar informații legate de acesta sau veți fi redirecționați către blogurile / paginile lor online.

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

1 Comment

  1. […] Si daca pana acum ati citit impresiile mele despre conferinta sau cele subliniate de Amelia sau Silvia, va invit sa cititi si impresiile Xaarei. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.