Gillian Flynn – După faptă și răsplată, nuvela câștigătoare a Edgar Award

Gillian Flynn – După faptă și răsplată

Gillian Flynn – După faptă și răsplată, este cartea perfectă pentru vacanță, concediu sau orice alt moment de relaxare datorită volumului ei.  Nu are prea multe pagini, nici măcar o sută, iar narațiunea decuge ușor, interesant și fără descrieri dificile sau cuvinte pompoase.

Este o poveste interesantă, care surprinde de la început până la final. Tocmai lucrul acesta mi-a plăcut foarte mult, pentru că este destul de dificil să menții cititorul atent, să-l faci să urmeze firul narațiunii, să-l ții în suspans și să îl surprinzi cu un final interesant. Autoarea este foarte talentă, nu doar atât, dar am descoperit că este autoarea unui alt best seller, Obiecte ascuțite. Această nuvelă a devenit regizată în 2018 într-o mini serie de televiziune.

În cartea lui Gillian Flynn – După faptă și răsplată o descoperim pe Toci, porecla de la tocilară pe care o primește de la șefa / peștele ei, Viveca sau Jennifer. Toci lucrează ca prostituată într-o bodegă care oferă servicii de vrăjitorie de fațadă. Viața ei este lipsită de evenimente, până în ziua în care Viveca îi cere să i se alăture în a ghici viitorul clientelor. Astfel apare în viața ei Susan Burke, o femeie cu probleme. Bogată, neliniștită și cu o situația stranie acasă, Susan îi cere ajutorul.

Inițial eroina este sceptică în privința problemelor pe care Susan le are. La ea acasă descoperă o pată de sânge pe unul dintre pereți, atomosfera este tensionată și unul dintre cei doi copii, Miles, este foarte retras și manifestă un comportament violent.

Intrigată de situația din casă, Toci începe să caute pe internet despre istoria locuinței, și imediat găsește un articol care îi confirmă faptul că acolo s-au întâmplat evenimente tragice. Însă cine este de fapt personajul malefic din poveste?

Casa în stil victorian? Care păstrează acel aer violent și apăsător? Miles care, după spusele lui Susan își terorizează fratele mai mic și refuză să se comporte ca un copil obișnuit; sau chiar Susan?

Tocmai de aceea mi-a plăcut foarte mult această carte. Eroina este pusă în situația de a alege calea, de a decide care este personajul malefic de fapt.

Chiar recomand Gillian Flynn – După faptă și răsplată, este o lectură perfectă dacă vă place misterul, combinat cu personajele malefice și suspansul.

Comments

comments

Xaara Novack

Marketing Specialist si partener certificat Google, pasionata de acuarela, colaje si videoblogging.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Latest Stories

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.