Picnicul Avincis nu este un simplu eveniment unde se strâng oenologi, specialiști în domeniu, amatorii de băut vin și pasionații de viticultură. Este mai mult de atât, este o sărbătoare a tot ce-i frumos în acea zonă: tradiții vechi și noi, comuniunea perfectă dintre om și natură, cât și un prilej de socializare. Trebuie să menționez și vinul foarte bun pe care cei de la Avincis ni-l pun la dispoziție, standuri de unde îți poți lua câte un pahar cu vinul preferat. Pe lângă standul de brânzeturi al celor de la Hochland.

Și anul trecut v-am povestit cum a fost la Picnicul Avincis, cât de mult mi-a plăcut și cât de nerăbdătoare eram să repet experiența. Cu diferența că anul acesta am uitat să iau o carte la mine. Însă m-am întreținut cu colegii de blogosferă și ne-am plimbat peste tot!

Vila Dobrusa

Locația Avincis este pe frumoasele dealuri ale Drăgășaniului, care oferă o panoramă mirifică a satului și a împrejurimilor sale. Tot acolo se află Crama Avincis și Vila Dobrușa. Două clădiri total opuse, una în stil neo – brâncovenesc, cealaltă proiectată într-un mod cât se poate de modern. Însă tocmai această îmbinare, fac din Avincis o locație de neratat!

Picnicul Avincis

Tot la Picnicul Avincis, în tumultul de oameni care mișunau pe la mese, să facă poze sau se plimbau pur și simplu, am zărit o carte faină. De fapt, un fel de catalog despre Crama Avincis și Domeniul Vila Dobrușa. Din punct de vedere arhitectural, estetic și chiar ca simplu admirator al acestor locuri, albumul acesta mi s-a părut WOW. Evident, se găsește foarte greu! Cred că pentru studenții la arhitectură, această locație ar trebui să fie pe lista de locuri de văzut și admirat. Asta așa, ca o paranteză.

Crama AVINCIS

Revenind la Picnicul Avincis, mi-a fost drag să revăd această locație minunată. O puteți vizita și voi desigur, chiar vă puteți caza în camerele lor moderne. Găsiți informații pe site-ul Avincis, desigur.

Picnicul Avincis
Xaara Novack

Am ascultat și anul acesta formația Alex Porro & Band, al cărui repertoriu l-am menționat anul trecut. Mi-a plăcut cuvântarea pe care au avut-o Valeriu Stoica și Cristiana Stoica, dar excepțional a vorbit și fiica acestora. Spre amiază toți invitații au fost încântați de dansul călușarilor, pregătit de tinerii din sat.

dansuri populare
ASBO

Este un articol întârziat, sper să îmi fie cu iertare și să repet experiența aceasta excepțională inclusiv anul viitor. Picnicul Avincis și Webstock sunt evenimente pe care le aștept cu nerăbdare, an de an. Și doar situații excepționale, precum cele care s-au întâmplat de curând, m-ar amâna în a vă vorbi despre ele. Vă pup și să aveți grijă de voi! Că ne citim în curând cu articolele obișnuite despre beauty and fashion.

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.