Înainte de a cumpăra cartea lui Guillaume Musso știam despre el doar că este un autor francez contemporan. Cam atât. Și îi vedeam cărțile peste tot în blogosferă și vlogosferă. Erau citite, lăudate și prezentate atât de frumos încât evident, mi-au stârnit curiozitatea.

Este prima și singura carte (momentan) a lui Guillaume Musso pe care o am în biblioteca mea. Am citit-o la începutul anului, cam prin martie. Mi s-a părut interesant modul în care autorul descrie în detaliu diferite zone ale Parisului. Este un mod subtil de a te purta cu el, acolo.

De asemenea, mi-a plăcut structurarea capitolelor, limpezimea acțiunii. Fiecărui personaj și fiecărei întâmplări esențiale îi erau dedicate câte un capitol separat. Însă toate evident, se leagă între ele.

Guillaume Musso book

Gaspard Coutances

Este primul personaj cu nume și prenume pe care autorul ni-l prezintă. Scriitorul francez are obiceiul de a se întoarce în state pentru o lună de izolare, în care să scrie o nouă piesă de teatru. M-am gândit imediat la faptul că Guillaume Musso s-a transpus în poveste într-un mod interesant și tipic spun eu. Pentru ca personajul să pară cât mai real.

Gaspard are închiriat un apartament în Paris, Karen agentul său literar s-a ocupat de tranzacție. Urmeză însă o surpriză.

Guillaume Musso, Un apartament la Paris

Madeline Greene

Al doilea personaj prezentat de autor, o fostă polițistă britanică, al cărei trecut este unul tumultos, evident, vine pentru a încerca să-și pună viața în ordine. O femeie cu atitundine, atrasă de noul apartament la Paris, care pare izolat de lume. În care descoperă un atelier imens la etaj. Locuința aparținuse pictorului Sean Lorenz. Guillaume Musso face ca toată acțiunea să fie cât se poate de interesantă, personajele le descoperim treptat și tot firul se întrepătrunde cumva cu viața artistului Sean Lorenz.

Guillaume Musso carte

Misterul morții lui Sean Lorenz

Așadar v-ați dat deja seama că cei doi ajung să închirieze același apartament la Paris. Apartament este cumva ușor inexact. Este vorba de casa în care locuise pictorul Sean Lorenz. Madeline și Garspard devin fascinați de picturile acestuia, implicit de viața lui.

Sean Lorenz este un pictor care a avut o sănătate fragilă, suferind de probleme cardiace și suportând câteva operații de bypass. Însă ceea ce îl împinsese în ghearele morții fusese asasinarea fiului său.

Xaara Novack reading

Curiozitatea și spiritul polițist pe care Madelin îl are, o determină să înceapă să pună întrebări despre Lorenz, oriunde ajunge și oricui are cât de cât o legătură cu acesta. Treptat îl convinge și pe Garspard să i se alăture în rezolvarea misterului.

Cei doi descoperă nu doar cele trei opere de artă ale lui Sean Lorenz care se zvonea că nu ar fi fost încă găsite, dar și intrigi, personaje periculoase și interese bănești. Urmeză o anchetă în toată splendoarea, în care ambele personaje investesc timp și resurse proprii.

 Finalul cărții lui Guillaume Musso este unul superb. Știu că am păstrat acestă recenzie atipic de scurtă. Încerc să nu dau spoilere, pentru că este o carte mult prea bună pentru a-i strica povestea. Cert este că o recomand cu drag Guillaume Musso – Un apartament la Paris. Eu una, cu siguranță am să o recitesc! E genul acela de carte la care descoperi și tot descoperi detalii pe care la început le-ai ignorat din graba de a afla ce se întâmplă. Nu știu voi, dar eu așa sunt.

Xaara Novack pictures

Cam atât pentru recenzia de azi. Data viitoare ne vedem cu un outfit BonPrix! Fiți pe fază!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.