Sophia Amoruso – #GIRLBOSS

Sophia Amoruso GirlBoss

Cartea mea este varianta în engleză, dar cred că o puteți găsi lejer și în limba română, fiind o carte foarte populară. Și pe bună dreptate!

 

O recomand fetelor, femeilor, fie că doresc să-și deschidă o afacere online, fie au un blog sau un site. Poate chiar și o pagină de social media pe care doresc să o administreze și să o facă populară.

Este o carte a lecțiilor de viață, povestite cu franchețe și uneori pe un ton sarcastic. Este foarte motivațională și genul de lectură la care tinzi să revii din când în când, pentru o doză bună de împlinire interioară.

 

#GIRLBOSS

 

Este o biografie a Sophiei Amoruso, o tipă care și-a început afacerea online cu vânzări de haine refăcute, pe e-bay și a ajuns să dețină un întreg lanț fashion – Nasty Gal, renumit în SUA și nu numai.

 

Sunt luate diverse ipostaze din viața autoarei, se trage linie și din fiecare se învață câte ceva. Mi-a plăcut foarte mult ideea ei legată de acțiune, greșeli și faptul suntem în stare să creăm ceva minunat, dacă ne punem mintea, sufletul și toate resursele la contribuție.

 

girlboss

 

Sigur, nu există o tipologie sau o matrice a reușitei, pe care să o copiem la rândul nostru. Uneori societatea vede asta ca pe ceva negativ. A cade într-un anumit tipar sau a fi într-o categorie care să-i mulțumească pe alții, însă nu și pe tine, asta înseamnă că sistemul este prost. Lucru care nu trebuie să te oprească din drum. Din contră!

 

Ambiția și perseverența trebuie să fie la ordinea zilei. De asemenea, va trebui să înveți să ieși din zona de confort. Să nu îți fie teamă să ieși din tipare!

 

Oamenii au atâta libertate, pe câtă inteligență au pentru a vrea și curaj pentru a lua.

– Emma Goldman

 

#GIRLBOSS conține și ceva sfaturi financiare. De bun augur, zic eu pentru că uneori nu excelez în a face economii, astfel că acele capitole au fost deschizătoare de ochi. Care ar trebui să fie gândirea unui antreprenor în astfel de situații?

 

Tratează-ți banii la fel ca pe propriul tău timp. Nu-i irosi!

 

Conține numeroase sfaturi despre cum să ai succes la locul de muncă sau să îți dezvolți propria afacere. Iar dacă este una legată de fashion sau beauty, cartea asta este chiar necesară! Sigur, nu are sfaturi pas-cu-pas, dar are teme de bun simț pe care toată lumea ar trebui să le știe înainte de a începe o afacere în aceste domenii.

 

#GIRLBOSS reprezintă șansa de a descoperi subiecte legate de modă, artă, stil sau reușită.  Povestite într-un mod relaxat, ca și cum ai sta la o șuetă cu autoarea. Este cartea perfectă pentru concedii sau cartea care să o ții pe birou și să o răsfoiești din când în când, atunci când ai nevoie de încurajare.

 

O recomand cu drag!

Comments

comments

Xaara Novack

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă. Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog. Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Related Posts

3 Discussion to this post

  1. Loredana spune:

    Imi plac pozele! Am incercat si eu sa o pozez astfel incat sa o pun in valoare, desi din ce imi amintesc despre ea – am citit-o inainte de nunta, nu m-a impresionat ataaaat de tare! 😀

    • Xaara Novack spune:

      Multumesc 😀 Mie mi-a placut foarte mult! Pana la urma a fost mentionata in Forbes sau The Guardian, trebuie sa fie ceva bun de capul ei! M-a inspirat sa scriu inclusiv o postare pe blog. Eu cred ca orice carte are ceva bun din care putem invata. 😉

  2. […] – Sophia Amoruso O biografie motivațională, în special pentru fete și femei. Mi-a plăcut […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Latest Stories

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.