Mă contraziceți sau nu, dar cred că cea mai bună pizza este cea făcută în casă. Sigur, cea de la restaurant sau pizzerie are gustul ei, însă nimic nu se compară cu acel moment în care o prepari chiar tu. Fie că ai ales să cumperi coca și doar să adaugi ingredientele, fie o prepari de la zero, pizza iese absolut delicioasă!

O să împărtășesc cu voi rețeta noastră de joi. Bine, noi facem pizza în casă des, dar am ales joia pentru că în weekend gătim cel mai mult. Adesea pentru toată săptămâna. Iar spre joi și vineri, începem iar planificarea pentru alimente și cumpărături. O pizza rapidă, simplă, cu sos și mozzarella este perfectă pentru o zi de joi!

O să vă dau două idei simple, pe care le-am încercat noi în bucătărie.

mozzarella gourmet delaco

Joia facem pizza cu Mozzarella Gourmet de la Delaco

Am folosit Mozzarella Gourment de la Delaco. Deși aveam și Mozzarella Fresca, pe care am tras-o și pe ea în poze, aceea este pentru salate sau gustări reci. Mozzarella Gourmet este pentru pizza sau sandvișuri calde. Eventual pentru paste sau lasagna pentru cei care au poftă de ceva complex dar delicios.

Și am făcut două pizze. Una cu ingrediente puține, simple, fără mare bătaie de cap și cealaltă cu ceva mai multe ingrediente. O să vi le prezint pe rând.

joia facem pizza cu delaco

Blatul de pizza

  • 700 grame de făină
  • 14 grame drojdie uscată
  • 350 mililitri apă călduță
  • 14 grame de sare
  • 14 grame de zahăr
  • 100 mililitri ulei de măsline
ingrediente blat pizza

Se completează cu făină sau apă în funcție de cum iese coca.

Aceste cantități sunt pentru 2 pizze, le separați în părți egale și le puneți la dospit până când își dublează volumul.

delaco mozzarela joia facem pizza

Joia facem Pizza Margherita

Ca ingredient principal, fără de care această pizza nu ar fi posibilă: Mozzarella Gourmet de la Delaco

pizza cu mozzarella

L-am așezat frumușel pe margini, pe care apoi le-am împăturit pentru a prinde mozzarella în crustă.

pizza margherita

Apoi am adăugat sos de roșii cu busuioc, în care am ras puțin usturoi.

pizza facuta in casa ingrediente

Peste am pus roșii cherry dulci și frunze de busuioc proaspăt.

joia facem pizza în casă

Pizza a ieșit delicioasă! Busuiocul îi dă o aromă incredibilă, iar mozzarella o face moale și pufoasă. Blatul în sine iese moale și pufos. Gustul este dulceag – acrișor, roșiile se contopesc de minune cu sosul și cu mozzarella.

Joia facem Pizza Prosciutto, Salami e Funghi

Adică pizza cu prosciutto, salami și ciuperci. Am zis să fiu așa mai gourmet și să păstrez denumirile italienești de pizza. Dacă tot folosim Mozzarella Gourmet de la Delaco. Mă inspiră.

pizza prosciutto e funghi

Pentru această pizza am folosit astfel:

delaco mozzarella gourmet

Sosul de roșii cu busuioc și puțin usturoi ras

Mozzarella Gourmet de la Delaco, evident

pizza in casa

Salamuri de diferite tipuri sau un platou antipasta

Ciuperci

pizza buna

Și ca pudră (ingredient) magic: oregano

joia facem pizza cu delaco

A ieșit o pizza divinisimă, combinația de prosciutto și salam au adus acel gust intens, echilibrat de neutralitatea ciupercilor și de mozzarella. Este o pizza din care te saturi după două felii pentru că este foarte sățioasă. Merge savurată la un film sau un serial.

mozzarella buna

Joia facem pizza

De ce? Pentru că noi am avut ocazia să testăm și să vedem ce am încerca data viitoare în bucătărie. Aveți ocazia de a vă explora telentele de Masterchef sau de a face ceva bun. Din pură plăcere pentru a găti alături de cei dragi.

Noi am încercat pentru prima dată să punem mozzarella în blat. Și ne-a plăcut mult de tot ideea!

mozzarella de la delaco

Cu ce ne ajută să facem pizza joia?

Folosim ingredientele de prin frigider. În special sosul de roșii sau ciupercile. Ne plac ciupercile și de fiecare dată le folosim în diverse rețete. Adesea ne rămân și ideea de a le pune pe pizza mi se pare splendidă.

Facem economie. Salvează alimentele. Știu că sună ciudat, dar o pizza comandată costă. Noi locuim destul de departe de majoritatea restaurantelor sau a magazinelor de tip fast – food. Puțini livrează până la noi în cartier, așa că adesea preferăm să economisim și să gătim noi. Avantajul este că folosim produse proaspete și avem ocazia să facem ceva frumos împreună.

Primăvara și vara avem busuiocul nostru și uneori roșiile noastre. Așadar se poate să mănânci sănătos și bine inclusiv cu puțin.

pizza delicioasa

De ce în fiecare joi?

Ideea este să avem în meniu ceva stabil, la care să căutăm ingrediente din timp. Iar pizza poate fi inventată și reinventată. Noi de obicei avem mesele la ore fixe și deja sunt mici chestii care ajută la un program regulat. Nu neapărat că menținem o tradiție, dar când ai un program stabilit este mai ușor să te desfășor de-a lungul zilei. Atât pentru tine cât și pentru organism. La fel și cu pizza de joi. Poate deveni o tradiție faină.

O tradiție interesantă la mine în familie este că în fiecare săptămână avem o zi cu mămăligă la masă. Miercurea sau vinerea. Ingredientele sau felurile diferă, dar mămăliga rules.

pizza cu rosii si mozarella

La fel și cu pizza de joi.

Așadar Joi facem pizza cu Mozarella de la Delaco, să știm siguri că are un mare gust!

Spor la făcut pizza azi!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.