Demult îmi doream să am în bibliotecă o carte scrisă de Marguerite Duras. Nu am găsit niciunde “Amantul” în stoc. Îmi doresc tare mult să o citesc, pentru că filmul este absolut senzațional! Dacă ar fi să recomand un film, acesta ar fi pe primul loc. Chiar dacă atunci când cineva mă roagă să recomand ceva, creierul meu intră în stare de somnolență și nu mai funcționează la capacitate normală…dacă înțelegeți ce vreau să spun… Pe scurt, nu o aveau pe aia și am comandat Hiroshima dragostea mea.

Normal că n-am regrete. Am regăsit același stil, plin de ardoare, ușor haotic dar foarte macro, dacă pot să-l definesc într-un mod modern, al autoarei.

Hiroshima dragostea mea

Este o carte care spune o poveste de dragoste printr-o altă poveste de dragoste. O franțuzoaică, a cărei poveste începe la Nevers și un japonez, în Hiroshima. Adulter, erotism și povești dramatice. Printre atingeri pline de dorință aflăm povestea ei, povestea Hiroshimei…

Oameni fericiți în căsătoriile lor, ei iau personificarea unor locuri care sunt marcate de istorii tragice. Ea, Nevers. El, Hiroshima. Pentru că dragostea lor depășește planul fizic, trece în sfera lucrurilor care sfâșie sufletul și-l fac să sufere până la ultima suflare.

Cum aș fi putut bănui că tu erai făcut chiar pe măsura trupului meu?
Îmi placi. Ce eveniment. Îmi placi.
……
Te rog.
Devorează-mă.

Vă recomand atât filmul cât și cartea. Poveștile de dragoste scrise de Marguerite Duras sunt unice, au în ele esența eternului, a ceea ce știm că am simțit odată sau poate că ne-am dori să simțim și încă nu s-a întâmplat.Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

2 Comments

  1. avatar

    Interesant si de trecut in wishlist. 🙂

  2. […] O poveste scrisă dramatic, o alegere cât se poate de potrivită. Marguerite Duras cucerește prin stilul ei de a dezvălui totul printre rânduri, lăsând personajele învăluite în mister. Încă n-am găsit cartea care-mi place, Amantul, dar am reușit să colecționez alte două în afară de aceasta: Amanta engleză și Hiroshima, dragostea mea. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.