Mimi scrie…pufoșenie maximă și blogging de inspirație pisicoasă, pentru Blogal Initiative sau Campionatul Național de Blogging.

Dragă jurnalule,

Oricât ar părea de ciudat ca o felină ca mine să țină un jurnal, nimic nu este imposibil! Suntem o specie venerată de către bipezi, încă de la începutul veacurilor. Prin urmare, deținem anumite secrete și coduri bine înrădăcinate, tocmai de aceea dominăm lumea cu frumusețea, drăgălășenia dar și inteligența noastră remarcabilă.

Mimi scrie, pentru că Mimi, adică eu sunt o felină deșteaptă. Pot face inclusiv o postare pe blog!

Eu provin dintr-o familie numeroasă de pisici. Nouă la număr, împreună cu mine. Fiecare dintre noi are un scop bine definit în grup.

Scopuri pisicești

Mimi scrie vă dezvăluie secrete! Eu dorm toată ziua, mănânc doar când am eu chef și în general sunt foarte indiferentă. Uneori îmi iubesc bipezii și le demonstrez asta încercând să îi învăț tehnici străvechi de copt, cum ar fi făcutul biscuiților. Pielea lor moale și elastică este cel mai apropriat exemplu, dar mereu se plâng că îi deranjează aceste lecții. Cred că bipezii mei sunt cei mai leneși de pe planetă! Măcar au grijă să nu ne lipsească apă, mâncare și nisip.

Nu contează, căci a venit vara și odată cu soarele, eu și suratele mele ieșim mai des în grădina din fața casei. Locul ideal pentru a spiona alte creaturi, înaripate sau nu. Adesea îmi spionez bipedul preferat. I-am învățat obiceiurile pentru că uneori mă ajută în a evada și a ajunge în grădina vecinilor, pentru o plimbare scurtă.

Hobby-uri pisicești

Știu clar că bipedul meu preferat va veni cu valiza aceea neagră care se încălzește repede și se va apuca de bodogănit la ea. Uneori mă fură și pe mine peisajul uitându-mă la alte pisici împreună cu bipedul meu, când avem timp și chef să privim în valiză. Dar în grădină de obicei se apucă și scrie. Așa îmi spune atunci când vreau să citesc și eu și trec peste partea moale, zice că-i fac hieroglife pe ecran. Păi și?! Nu-i bine? Strămoșii egipteni mi-ar fi ridicat statuie!

Dar îmi pare rău pentru bipedul meu, a cam uitat să scrie de mână. Spre deosebire de mine, care am o caligrafie impecabilă! Mimi scrie poate deveni inclusiv o carte. Cine știe…

Cu toate astea sunt mândră că l-am dresat atât de bine. Când stau eu în pat vine și scrie din pat. Când mergem în grădină seara pentru o gură de aer, scrie din grădină. Am auzit că poate să scrie de oriunde, dar n-am cum să confirm acest zvon.

Atât pentru zi, dragă jurnalule.

PS: Sora-mea a zis că sunt grasă. Nu sunt grasă! Sunt…pufoasă!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.