Povestea aceasta o scriu pentru toți amicii mei, prietenele mele, aflați în zona gri a sentimentelor. Fie că ele nu există, nu vor să fie recunscute sau este mai dificil cu materializatul lor, este bine să știm că se întâmplă și miracole.
Nu de miracole vorbim acum.

 

My friendzone story

 

Cert este că la un moment dat orice poveste de genul acesta are un final. Dacă vă imaginați că ați iubit, ați ținut la cineva și ați tras paiul cel mai scurt după toate astea, vă înșelați. Da, veți avea perioade în viață când caseta se va derula înapoi, când vă va strânge oleacă inimioara și poate vă ia de un deget regretul, însă la final, veți fi cei mai câștigați oameni pe care ceilalți îi pot întâlni.

 

“Mi-ar place să întâlnesc pe cineva ca tine” “Am putea fi cuplul perfect, dacă…”
Și probabil multe alte texte care vă dădeau speranță că poate se va materializa iluzia perfectă.

 

Nici eu nu îmi dădeam seama pe atunci, dar nu avem deloc nevoie de acea persoană. Mi-ar fi plăcut să am măcar pe jumătate din înțelepciunea pe care o am acum. Probabil că nu aș fi ezitat să fac unele lucruri. Legate de mine, nu de acea persoană.

 

Mai târziu am realizat că acea veselie, toată bucuria relației, toată acea dragoste provenea de la mine. Eu singură eram capabilă să dăruiesc atât de mult încât să suplimentez pentru doi. Astfel că, n-am avut niciodată nevoie de altcineva!

 

1. Știți ce este iubirea și ce înseamnă a iubi și desigur, a o păți

Prin urmare empatie la maxim. Asta vă face o persoană care știe foarte bine să interacționeze cu cei din jur, să le înțeleagă mai ușor sentimentele de dezamăgire, frustrare și cele negative, peste care îi puteți ajuta să treacă.

 

2. Nu veți pica iar în capcană

Dacă nu sunteți naivi, vă veți da seama de persoanele care au tendința să se folosească de alți oameni. În caz că masochismul nu vă definește, sigur vă veți feri pe viitor de tipi sau tipe care nu vor de la voi o relație echilibrată.

 

3. Friendzone nu înseamnă no sex

There was plenty of sex. Nu neapărat cu acea persoană. Este greu de descris nivelul dorinței atunci când cineva nu este sincer și clar cu tine asupra dorințelor sale. Sau a celor pe care le-ați avea în comun.

 

4. Nu sunteți ca ei

Personal pentru mine un dram de sinceritate este extrem de importantă. Ajută în comunicare și demonstrează că nu îți este teamă. Nu trebuie să torni tot ce simți, doar ce este esențial pentru voi.
Astfel de oameni nu sunt sinceri, nici cu ei înșiși, darămite cu cei din jur. Am descoperit, pe pielea mea că cele mai multe prejudecăți, sechele și sentimente rele rămân cu ei.

 

5. Suntem puternici

Și asta va fi valabil nu doar în relațiile amoroase. Va fi valabil în viață. Friendzone-ul te coace puțin. Asta dacă nu ești genul de persoană care ține ranchiună și nu reușește niciodată să depășească acest hop, să încerce să-l înțeleagă și să treacă peste.

 

V-am expus desigur, ideile mele subiective și concluziile mele care nu sunt nici pe departe profesionale. Dar poate au un sâmbure de adevăr. Luați-le pe acelea și sădiți ceva bun din ele.Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

2 Comments

 1. avatar

  Hmm, nu cred că am fost vreodată băgat în vreun friendzone și acum vine partea dramatică, drum tools please… nu am băgat pe nimeni în friendzone.

  Dar da, sunt de acord cu ce ai zis. Și aș mai adăuga un lucru. Fiecare trebuie să pună preț pe timpul lui și să înțeleagă cât de valoros este, inestimabil, în ochii celui (celei) pe care îl (o) iubește.

  @Dan: big bear hug from me too ????

  1. avatar

   De apreciat ca ai avut relatii sincere. ?
   Asa-i, la partea cu timpul, desi pare ca una dintre persoane ar fi mai avantajata, eu cred ca ambele pierd. Cea care se foloseste de cineva, tinand-o acolo din motive emotionale si personale. Si cealalta persoana care pe o perioada pierde sansa de a intalni pe cineva care sa o iubeasca intr-adevar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.