Follow:

Premieră națională – Eminescu în pagini de Scrapbooking

scrapbooking

 

Evenimentul inedit a avut loc la Casa de Cultură Traian Demetrescu Craiova. Elevii clasei a Va C de la Școala nr.2 Traian au ales versuri din poeziile lui Mihai Eminescu și le-au transpus în pagini de scrapbooking. Coordonatorii proiectului au fost doamna Nadia Șutelcă, învățătoarea micilor artiști și creatoarea proiectului, Veronica Svanström.

 

Copii l-au sărbătorit pe poetul Mihai Eminescu într-un mod creativ și unic. Scrapbooking implică atenție la detalii, creativitate, activități precum decupajul și colajul, rezultând un glosar excepțional al amintirilor, ridicat la formă de artă.

 

O metodă excelentă de a introduce poezia, literatura și cultura în viața copiilor prin a-i face părtași, a-i determina să contribuie chiar ei cu ceva. Este o metodă euristică, copii vor asocia informațiile cu o amintire plăcută și vor face o achiziție conștientă, nicidecum una forțată.

 

Salut astfel de modele de învățare, pentru că acei copii se vor dezvolta plăcut, nu vor fi frustrați pentru că ar trebui să învețe poezii pe de rost, fără să le priceapă sensul și fără o participare activă.

 

scrapbooking

 

scrapbooking

 

Veronica Svanström are în plan mai multe proiecte de genul  acesta, așa că aviz părinților! Dacă doriți să aveți copii implicați în activități inedite, care includ nu doar arta ci și învățarea, cultura, atunci ar fi bine să-i aduceți la Casa de Cultură Traian Demestrescu.

 

Și pentru că surprizele nu se termină aici, de Dragobete, TRADEM și Veronica Svanström vă așteaptă cu un concurs de scrapbooking! Dacă vreți să faceți un cadou unic persoanei iubite, acum ați găsit soluția perfectă!

 

scrapbooking

 

Ca să vă dați seama de importanța acestor evenimente, ne-am implicat și noi, toată blogosfera craioveană. Prin urmare pe 3 Martie, vă așteptăm la Galeria Vollard, la Casa de Cultură Traian Demetrescu, pentru o sesiune-atelier-concurs de scrapbooking. Partea cea mai bună?! Nu există limite de vârstă!

HAPPY SCRAPPY!

scrapbooking

Comments

comments

Related:

Previous Post Next Post

17 Comments

 • Reply Veronica Svanström

  Multumesc mult, Xaara, odata pentru ca ai fost acolo si apoi pentru acest articol atat de frumos!
  Abia astept si eu concursul de scrapbooking blogosferic. Va fi o experienta noua si pentru mine, pentru ca va fi prima oara – in Romania – cand voi crea alaturi de persoane de varsta adulta.
  Intuiesc cat va fi de frumos, dar de simtit voi simti doar atunci. Nerabdarea si curiozitatea voastra ma incanta la maxim <3!
  Cat despre celelalte evenimente, domnul Director Cosmin Dragoste a transformat Tradem in cea mai prolifica si inovativa institutie culturala din tara, avand in vedere ca este singura institutie culturala din Romania care ofera ateliere de scrapbooking. Prin urmare, copiii si parintii au o oportunitate unica pe care ar fi pacat sa o iroseasca. Noi ii asteptam cu drag sa invete prin creatie, asa cum spui si tu!

  18 februarie 2015 at 20:17
  • Reply Xaara Novack

   Cu multa placere, Veronica! <3 Deci la concursul nostru de scrapbooking blogosferic o sa avem o alta premiera! 😀 Abia astept sa fac o astfel de amintire alaturi de voi.
   Intr-adevar, la TRADEM am intalnit o descidere spre arta, culturi diferite si nu numai. Descoperind acolo si atelierele tale. Tocmai de aceea, acolo asteptam sa intalnim din ce in ce mai multi craioveni, care vin cu copii pentru scrapbooking, cursuri de dans, dar si pentru ateliere dedicate adultilor, cum ar fi cel de fotografie sau cel despre viata sanatoasa.

   18 februarie 2015 at 20:51
   • Reply Veronica Svanström

    Da, Xaara, o alta premiera, fara doar si poate!
    Abia astept si eu, o sa fie „scurt dar intens” cum zice Cosmin D.

    19 februarie 2015 at 11:04
 • Reply Natural

  Cand am zis ca am dat in mintea si bucuria copiilor, ma gandeam doar la modul teoretic. Vad ca Vero ne pune la practica 😉 Spor scrapbookinguitor!

  18 februarie 2015 at 21:14
  • Reply Xaara Novack

   In practica se vede nebunia si copilaria acumulata pana acum 😀 Spor si inspiratie sa avem!

   18 februarie 2015 at 21:49
  • Reply Veronica Svanström

   Ah, nu, intr-un hobby nu „scapa” nimeni fara putina practica ;)! Dar praftica ca praftica, eu caut emotiile si bucuria. De-as avea un captor, cred ca ar depasi limitele nominale <3.

   19 februarie 2015 at 11:06
 • Reply Eduard Manea

  Se spune ca nu imbatranim niciodata cu sufletul ci doar fizic…ei… acum este momentul sa vedem ce poate face fiecare „copil” din blogosfera craioveana…multumim Vero pentru aceasta oportunitate 🙂

  18 februarie 2015 at 22:25
  • Reply Xaara Novack

   Copilaria este inima tuturor varstelor. – Lucian Blaga
   Macar din punctul acesta de vedere, suntem inca niste copii. 😀

   18 februarie 2015 at 23:06
  • Reply Veronica Svanström

   Cu mare drag, Eddie! Nu ne dam noi seama, dar asta e forma de terapie – ARTerapie. Si practicata cu oarece constanta, am fi uimiti sa vedem ce rezultate o sa dea :).

   19 februarie 2015 at 11:09
 • Reply cristina

  Frumos și constructiv pentru acești copii. Felicitări!

  22 februarie 2015 at 18:02
  • Reply Xaara Novack

   Asa-i! Felicitari, Veronicai pentru dedicatiei ei fata de copii si cultura.

   22 februarie 2015 at 18:32
 • Reply Coman Mirela

  Imi plac foarte mult evenimentele pentru copii.Abia astept sa fie cat mai multe.

  23 februarie 2015 at 13:20
 • Reply Damian Irimescu

  Nu poate decât să mă bucure faptul că se investește în copii. Chiar și aseară am văzut și m-am bucurat că au participat și copii.

  25 februarie 2015 at 12:03
  • Reply Xaara Novack

   Mie imi place ca se implica si mamicile. Si lor le place, dovada ca adultii au si partea lor de „copilarie” redescoperita.

   25 februarie 2015 at 19:04
 • Reply Ralu ka

  O premiera nationala, un act de cultura atat de necesar pentru educarea noii generatii si un pas mai aproape de atingerea telului nostru comun Craiova- Capitala Culturala Europeana

  25 februarie 2015 at 12:05
  • Reply Xaara Novack

   Mai ales printr-un eveniment atat de unic. Ma bucur ca suntem primii din tara care dam tonul in ceea ce priveste ScrapBooking-ul. Avem a multumi Veronicai si CCTD.

   25 februarie 2015 at 19:05
 • Reply I HEART CRAIOVA – de ce iubesc Craiova |

  […] de asemenea atelierele de Scrapbooking, care s-au bucurat de un succes enorm în rândul tinerilor de la cei mici până la cei mai mari, […]

  28 aprilie 2015 at 0:04
 • Leave a Reply