A venit vremea să reiau articolele pe blog, pentru că am scăpat de răceală sau mă rog, de tuse și de vocea mea care parcă nu era vocea mea. Momentan sunt sub tratament cu antibiotice. Și pe tot parcursul acestei aventuri cu tusea, sufocarea și proasta dispoziție, nu prea am mai dat importanță îngrijirii tenului. Mea culpa, da. Recunosc, acum că am reluat rutina și nu procedez precum înainte, să mă dau cu cremă doar când îmi aduc aminte, îmi dau seama că am greșit enorm. Pentru că unele produse folosite nu țin doar de hidratare cât și de confort interior.

E greu de explicat, faptul că acord atenție tenului, un mic masaj, acele două – trei minuțele de demachiere și hidratare, mi se pare important. Mă face să mă simt bine. Nu neapărat încrezătoare, pentru că n-am nevoie de lucruri materiale pentru asta, ci să mă bucur de mine însumi.

În categoria acestor produse, sunt două de la Yves Rocher. Totul a început cu un roll on pentru zona ochilor pe care l-am recumpărat. Și cu această ocazie, am luat și un ser din aceeași gamă.

 

Yves Rocher Serum Vegetal

 

Yves Rocher Serum Vegetal – Roll on pentru ochi, antirid și luminozitate

 

Recent i-au schimbat acele mici biluțe roll on. Înainte era una singură, una și bună. Recunosc, prefer prima variantă pentru că dispersa produsul foarte bine. Însă, este o preferință personală. Am fost supărată atunci când l-au schimbat. Ce m-a convins să-l recumpăr? Am fost în alte magazine și nu aveau decât produse simple de tip cremă. Așa că m-am întors învinsă și am zis să-i dau o șansă. În loc de o bilă roll on, are trei, mai micuțe, dar care își fac treaba binișor. Tot nu m-a convins că-i mai bun în forma aceasta!

Cu toate acestea, crema sau serul din interior, este același. Ceea ce îmi place la combinația sa este că folosit dimineața după o noapte mai grea sau pe timp de vară, este foarte reconfortant. Zona acelor mici bile metalice, dispersează produsul și între timp îți lasă o senzație răcoritoare, plăcută.

Dacă mă grăbesc îl masez în piele rapid, dar dacă am timp cât mă îmbrac și mănânc, îl las acolo să își facă efectul. Îmi place că scade efectul acelor pungi din zona ochilor. Cu toate că nu-i o problemă constantă pentru mine, de fiecare dată când pățesc asta, constat că schimbarea se observă imediat. La fel și în ceea ce privește acele mici riduri, pe care le văd atunci când mă holbez prea mult în oglindă. Și pe acelea reușește să le estompeze.

Cu toate astea, produsul nu este unul care să înlocuiască îngrijirea intensă. Pe lângă acest produs de îngrijire, folosesc și crema pentru ochi de la Alverde. Aceasta este principală pentru rutina mea de seară.

Mi se pare că Yves Rocher Serum Vegetal – Roll on pentru ochi conține diverse ingrediente, care pe lângă hidratare, captează cumva lumina și fac zona ochilor să pară mai estompată decât în mod normal. Efectul este acela de netezire, așa cum menționează inclusiv în descrierea produsului pe site.

Are o textură lejeră, aproape ca un gel însă mult mai catifelat și apos. Dacă nu îl masezi în piele, stă frumos acolo și se absoarbe treptat.

 

Yves Rocher Serum Vegetal

Pentru că toate care ne dorim să scăpăm de riduri, cred că aici trebuie să fim realiste și să ne dăm seama că aceste produse sunt dedicate îngrijirii zonei ochilor. Nu ne scapă de trecerea timpului. A îmbătrâni este ceva normal, cu toții trecem prin asta, însă este bine să ne acordăm îngrijirea necesară. Fără a sfida timpul, să ne bucurăm de corpul nostru și de fiecare părticică din el, dându-i atenție.

Am menționat faptul că au schimbat acel roll on, dar au schimbat și recipientul cu totul. Este ușor mai lung, față de cum arăta inițial. Nu mă deranjează neapărat, însă îmi displace atunci când brandurile sau marile companii tot lansează și relansează an de an, varianta diferită sau din punctul lor de vedere, îmbunătățită, a unui produs. Asta mă supără inclusiv la alte branduri, precum Avon sau Oriflame.

De aceea, ca o concluzie, am să caut în continuare o alternativă a acestui produs, tocmai pentru că m-a deranjat această schimbare. Uneori, dacă sunteți ca mine și adorați rutina, aveți anumite produse care vă plac și vă bucură, atunci când cineva schimbă aceste produse, eu una, mă simt frustrată. Știu, sună stupid, dar îmi plăcea acest produs așa cum era înainte! Da, o dată la zece ani de la lansare, să zicem, poți schimba ceva la ambalaj, design-ul sau recipientul, dar an de an să faci asta, devine meeeegaaaa – supărător! Nu mai bine ai investi banii în cercetare? În metode inovative sau să lansezi alte produse decât să te chinui cu același lucru și să-l reambalzei? Asta îmi aduce aminte de meme-ul acela cu persoanele la fereastră… word.

Rant over. Next.

 

Yves Rocher Serum Vegetal

Yves Rocher Serum Vegetal –  Ser antirid și luminozitate

 

Nu am testat foarte multe serum – uri la viața mea. Celălalt ar fi acela primit de la Gerovital, care a fost fantastic! După ce l-am folosit pe acela, îmi doream să încerc ceva nou. Și am zis că tot sunt în magazin la Yves Rocher să iau acel roll on, hai să iau și un serum din aceeași gamă.

Cred că am făcut o alegere inspirată. Este un ser cu o textură foarte ușoară, hidratantă și apoasă, care se absoarbe foarte repede în piele. Nu lasă deloc acea senzație de gras, din contră, tenul meu se simte excelent după!

Din poze, recipientul apare fără capac. Inițial am crezut că l-am pierdut eu pe undeva, dar văzând și pozele de produs de pe site, îmi dau seama că nu are capac. Ceea ce este oarecum enervat, pentru că simți că lipsește ceva. Eu țin ambele produse din gama Yves Rocher Serum Vegetal în cutiuțele cu care au venit, însă sunt de carton. Are un minus aici, în ciuda faptului că acest serum este foarte bun.

Chiar îmi place, daaarrr dacă o să-i schimbe iarăși designul, probabil îmi voi încheia socotelile și cu acesta și voi căuta ceva nou.

Ingredientele însă sunt sigure, am folosit aplicația Clean Beauty pentru a le verifica și produsele sunt exact cum menționează pe site, cu activ vegetal. Tocmai de aceea nu am făcut un review foarte metodic, ci pur și simplu mi-am pus impresiile spontan și părtinitor în postare.

Trag linie și îmi dau seama că sunt într-un fel de love – hate relationship cu aceste două produse. Îmi place enorm efectul lor, dar mă supără ambalajele. Desigur, sunt foarte subiectivă și sunt conșientă că nu există produsul perfect sau produsul minune. Așa că, este o temă la care mă voi gândi în continuare.

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.