Oja este dintre toate produsele dedicate frumuseții, cel mai colecționat de mine. Am două sertare pline cu ojă de toate nuanțele și dacă m-ar întreba cineva dacă mai doresc, dacă mai poftesc, n-aș refuza!

Alături de oje frumoase, am mereu la îndemână o bază fortifiantă pentru unghii. Îmi place manichiura naturală, îmi place să am unghiile îngrijite și încerc să folosesc produse cât mai potrivite.

 

Chiar dacă am unghii scurte sau lungi, aleg să folosesc oja clasică, din comerț. Nu ador ideea de manichiură cu gel, chiar dacă admir modelele și unghiile altor fete. Nici măcar ideea de unghii false nu mă încântă, nu am folosit niciodată. Nu pentru că mi se par urâte, ba din contră, se pot aranja la salon cât să arate bine. La mine problema e pe bază de psihopupu…

 

Atunci când eram mică, nu suportam ca ai mei să-mi taie unghiile. Treptat am dezvoltat o adevărată fobie și ai mei s-au văzut nevoiți să-mi taie unghiile doar noaptea, când adormeam. Altfel ieșea cu scandal, plânsete și moțăielii de copil traumatizat ce eram.

 

Și din copilărie mi se trage această reticență în a lăsa pe cineva să se aproprie de unghiile mele. De aceea îmi tai cuticulele singură, le îngrijesc acasă, cum știu eu mai bine. Până acum nu s-a plâns nimeni că am unghii urâte, deci, se pare că fac o treabă decentă.

 

Măcar unghiile mele să arate bine, dacă la mâini n-am avut noroc. Am un video în care comentez faptul că nu îmi plac deloc mâinile mele. Mi se par venoase și cu degete butucănoase. Mi-ar fi plăcut să fie mai feminine. Dar nah, genetica bat-o vina!

 

tratament expert farmec

 

Bază complex fortifiant pentru unghii de la Farmec

 

Este un produs pe care l-am folosit și acum doi ani, cred și care mi-a plăcut mult. Între timp am privit o recomandare de la o prietenă, să încerc tratamentul de la Eveline, acela 8 în 1. Și aproape un an de zile, am fost într-o relație frumoasă cu acel tratament.

 

Unghiile mele au fost lungi la început, rezistente și nu se rupeau așa ușor. Treptat, în special cu ocazia zilelor de curățenie, se rupeau. Am o problemă cu marginea unghiilor de la degetele mari, pentru că se rup ușor. Probabil pentru că le folosesc să deschid truse de fard, cutii sau ambalaje. Și așa, se agață, apoi se rup. E un fel de cerc vicios.

 

Următorul produs a fost de la Sally Hansen, scumpicel și aproape ineficient. Oricât de mult îmi plac ojele Sally Hansen, nu recomand baza lor pentru unghii. La mine nu a funcționat deloc!

 

Și ajungem în prezent, când folosesc această bază complex fortifiant pentru unghii de la Farmec.

 

Este un tratament destinat unghiilor friabile și deshidratate, care se exfoliază. Uleiurile de măsline, de migdale dulci și germeni de grâu, hidratează și redau suplețea și elasticitatea unghiei. Agentul fortifiant conținut întărește și crește rezistența unghiei.

 

De asemenea protejează unghia de pigmenții din lacurile colorate, pentru ca ele să nu mai capete acea culoare gălbuie.

 

Efecte

 

Pentru mine a funcționat încă de la început, am constatat că unghiile mari nu se mai rup deloc. Am desfăcut ambalaje, truse de farduri și ele încă se mențin. Continuă să se exfolieze încă și să se agațe de materialele textile. Cel mai agasant lucru de pe planetă! Mai ales când ești ocupată și nu ai timp să-ți pilești sau să-ți tai unghiile chiar atunci.

 

Unghiile mele nu se mai rup atât de ușor și au crescut considerabil de când am început să folosesc această bază complex fortifiant pentru unghii de la Farmec.

 

 

Aplicare

 

Este ușor, se aplică precum o ojă normală, într-un strat sau două. Eu fac și o mică șmecherie, adaug ce rămâne pe pensulă, pe vârful unghiei pentru a o proteja cât mai mult timp.

 

Poate fi folosită ca bază pentru unghie și pe deasupra să folosim o ojă colorată, sau o putem purta simplă, în două straturi pentru că are o nuanță de nude superbă. Eu așa am purtat-o de câteva ori și mi-a plăcut enorm cum arată!

 

Bază complex fortifiant pentru unghii de la Farmec

 

 

Ingrediente sigure

 

Ethyl Acetate – acetat de etil, derivat din alcool etilic și compus organic. Dizolvă ingredientele dintr-un produs.

 

Nitrocellulose – nitroceluloză, datorită proprietăților sale aderente este un ingredient indispensabil în formulele lacului de unghii.

 

Adipic Acid / Neopentyl Glycol / Trimellitic Anhydride Copolymer – este un ingredient chimic dar care nu este dăunător. El dă acel luciu din lacul de unghii.

 

Acetyl Tributyl Citrate – este un derivat al acidului citric, care are rol de a masca mirosurile.

 

Prunus Amygdalus Dulcis Oil – ulei de migdale, care ajută la hidratarea și protejarea unghiilor.

 

Stearalkonium Bentonite – este un mineral natural care ajută la vâscozitatea unui produs.

 

Olea Europaea Fruit Oil – ulei de măsline, care ajută la îngrijirea unghiilor.

 

N-Butyl Alcohol – sau N Butanol, este un solvent care dizolvă substanțele într-un produs.

 

Styrene / Acrylates Copolymer – este un ingredient complex, care formează acea peliculă a lacului de unghii.

 

Triticum Vulgare Germ Oil – uleiul din germeni de grâu, care conține vitamina E și acționează ca agent de îngrijie.

 

Trimethylpentanediyl Dibenzoate – este un agent plastifiant, probabil cel care usucă lacul de unghii după aplicare.

CI 15850 – este un ingredient colorant pe care îl întâlnim și în farduri sau rujuri.

 

 

Ingrediente mai puțin sigure

 

Butyl Acetate – acetat de butil care este un solvent natural, poate fi reprodus și în laborator. În industria cosmetică se folosește într-o cantitate mică, având un potențial iritant.

 

Isopropyl Alcohol – alcool isopropil care are rol de a dizolva alte substanțe într-un produs. Este folosit inclusiv în industria farmaceutică, fiind un alcool folosit la masaj și în alte substanțe. Are potențial iritant și toxic.

 

Acrylates Copolymer – este un stabilizator și un agent care are rol adeziv pentru ingredientele dintr-un produs. Nu este recomandat sa-l gustăm și are un mic potențial iritant.

 

Formaldehyde – este o substanță folosită ca agent de întărire a lacului de unghii. Din păcate este una trecută pe lista cu potențial foarte toxic și cancerigen. În anumite țări, care își respectă cetățenii desigur, este o substanță interzisă în produsele cosmetice. La noi… pauză.

 

Benzophenone-1 – este un ingredient care previne deteriorarea produsului în cazul expunerii la soare. Din pacate are potențial toxic și provoacă tulburări endocrinologice.

 

Silica – dioxid de siliciu, care este folosit ca agent de îngroșare. Are potențial toxic la nivelul organelor și este cancerigen.

 

Polyvinyl Butyral – este un agent de creștere a vâscozității unui produs. Are potențial toxic.

 

CI 77891 – este un agent opacifiant, cu potențial toxic care poate influența ADN-ul și care este suspect că poate provoca cancer.

 

 

Concluzii

 

O să folosesc în continuare această bază cu complex fortifiant de la Farmec, în ciuda listei sale de ingrediente mai puțin prietenoasă. În mare parte pentru că în ceea ce privește lacul de unghii, oja sau astfel de tratamente, cred că majoritatea conțin aceste substanțe care fie sunt toxice, fie au potențial cancerigen.

 

Ca o mică nemulțumire legată de Farmec – Gerovital, mi-aș fi dorit să fie într-adevăr un brand care să se distingă prin utilizarea unor ingrediente mai sigure. Mai bune. Chiar dacă astfel ar crește prețul produselor. Poate într-un viitor îndepărtat, se va întâmpla și lucrul acesta.

 

Per ansamblu, dacă stăm să-l comparăm cu restul produselor de pe piață, este unul bun și accesibil. Își face treaba de minune, este spornic și poate fi folosit și pe post de lac de unghii, nu doar ca și o bază cu complex fortifiant.

 

Tu ce produse folosești pentru îngrijirea unghiilor?

 

Dacă ți-a plăcut articolul, apreciază cu un LIKE!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.