De ceva vreme îmi doream un parfum nou, unul care să mă reprezinte. După cum știți deja, dacă îmi citiți blogul, sunt câteva parfumuri care îmi sunt dragi. Unul descoperit anul trecut, de la Toni Gard, care este perfect pentru vară datorită notelor sale citrice și apoi mai este cel de la Yves Rocher, So Elixir Purple.

Să nu vă imaginați că am parfumuri scumpe. Pe cele două adesea le găsiți la prețuri mici, până în 100 de lei. Uneori depășesc această sumă, dar ar fi bine să prindeți reduceri, în caz că doriți să vi le achiziționați. Până acum am avut un singur parfum scump. Kenzo Jungle Elephant. Nu este un parfum cumpărat recent, îl am de patru ani cred, și nu l-am folosit tot timpul. Mi se pare un parfum potrivit pentru sezonul rece sau cel puțin atunci persistă cel mai mult pe pielea mea.

Nu mi-aș fi imaginat că îmi voi achiziționa noul parfum de la același brand. Căutam de vreo două săptămâni un nou parfum. Am mirosit prin Sephora, am fost și în Kendra, înainte de a mă decide. La vie est belle de la Lancôme mi-a plăcut în trecut, însă parcă prea i-au făcut reclamă și nu m-a mai atras. Nici Opium nu mi-a făcut cu ochiul. Să nu mai zic de Gucci sau Versace. Pe acestea de regulă nu le miros.

O să vă întristez puțin și să vă spun că majoritatea acestor mărci de parfumuri, inclusiv Kenzo al meu, testează aceste produse pe animale. Așadar, după cum vedeți, faptul că unii oameni au bani mulți, nu garantează că sunt și morali sau că produsele lor sunt etice. Dați un simplu search pe Google și veți afla mai multe despre parfumul pe care îl folosiți. Dacă este sau nu cruelty – free.

 

Kenzo World

 

Kenzo World Eau de parfum Intense

 

Este un parfum dulceag, fructat – floral. Parfumurile marca Kenzo sunt concepute de către un japonez, care din păcate, îmi dau seama că s-a îndepărtat foarte mult de etica țării sale natale. Domnul Kenzo Takada a creat acest brand în anii 1970 la Paris.

Cu toată revolta și tristețea mea, trebuie să recunosc, parfumurile lui au acel CEVA care pe mine mă atrag. Nu știu exact ce anume, poate notele ușor orientale, poate faptul că au acele ingrediente care persistă pe pielea mea, sper să descopăr pe viitor.

Spre deosebire de Kenzo Jungle Elephant, care este mult mai intens și întunecat aș putea spune, dacă l-aș descrie cumva…Kenzo World este mai feminin, nu însă prea delicat. Nu este precum acele parfumuri exagerat de feminine. Poate asta este ceea ce mă atrage la aceste parfumuri. Par a avea o notă de androgin în ele. De unisex.

 

Kenzo World Eau de parfum Intense – Compoziție

 

Nota principală, fiind un parfum dulce, este cea de vanilie. Cu toate astea, mi se pare că este cumva ascunsă sau excedată de celelalte note florale. Așadar nu-i copleșitoare în dulceața ei.

Notele de bază sunt bujor și iasomie, ambele foarte plăcute și tipice primăverii. Poate inclusiv acesta este motivul pentru care l-am ales drept parfum de primăvară, respectiv început de toamnă. Ambele sunt florale, feminine și delicate.

Apoi către vârf regăsim pruna neagră, care îi dă un parfum diferit, puternic.

Este plăcut, însă fără a fi genul de parfum senzual sau floral. Cred că este un parfum de zi, puternic și pătrunzător, datorită acestor note diverse.

 

Kenzo World Eau de parfum Intense – Ambalaj

 

A sosit într-o cutie de carton cu desing frumos, care îți dezvăluie puțin din cum arată produsul în interior. Sticla și modelul său mi s-au părut foarte interesante. Are forma unui ochi, iar lanțul atașat de sticlă se aseamănă cu o pupilă. Lănțișorul se termină cu o bilă de metal pe care este inscripționat brandul Kenzo.

Știu că lumea modei a devenit un loc plin de presiune pentru a veni cu chestii cât mai creative, cu un design inovativ și diferit…Sper să prind și vremea când se va pune presiune pentru a fi cruelty – free și cât mai atent cu mediul înconjurător. Sunt o persoană creativă și apreciez arta. Dar fără viață suntem nimic. Și nu cred că a face ceva ce dăunează, fie oamenilor, fie animalelor, oricât de artistic ar fi, este și frumos… Este doar o părere proprie…

 

Kenzo World Eau de parfum Intense – Ingrediente

 

Acum, faptul că cei de la Kenzo te aburesc cu notele acelea pe care le-am menționat și eu mai sus, atunci când iei cutia produsului și citești ingredientele, realizezi că…sunt niște chimicale. Nimic mai mult.

Nici urmă de parfum de prună, pruna, iasomia sau bujorii nici măcar nu apar pe ambalaj. Sub nici o formă de concentraj. Tot ce regăsim este parfum / fragrance. Atît. Nimic mai mult.

Restul ingredientelor sunt de origine chimicală, unele dintre ele nu foarte bună. Le puteți căuta inclusiv voi pe Google, să vedeți cât sunt de benefice atât pentru noi, cât și pentru mediu.

Eu nu le mai enumăr. Însă vă las un link către un alt articol, unde puteți citi și diferența dintre parfum și apă de toaletă.

 

Kenzo World

 

Kenzo World Eau de parfum Intense – Concluzie

 

Nu știu dacă am să mai recumpăr ceva marca Kenzo. Însă am de gând să le scriu o scrisoare, pentru că este un parfum care îmi place și regret că lăcomia unor oameni merge atât de departe. Trăim într-o lume în care există posibilitatea să folosim produse naturale, care să fie benefice pentru toți. Cred că multe persoane au făcut și fac rău în continuare, cumpărând un brand doar pentru că este popular, faimos, să se dea mari, fără să fie conștienți de ceea ce cumpără. Ignoranța este adesea o armă, te poate face vulnerabil. Nu mi se pare nimic de fason faptul că te dai cu un pafrum scump, dar nu ai citit eticheta și nici n-ai căutat ingredientele sale.

Încerc să mă îndepărtez de modul acesta de viață, chiar dacă comit greșeli cumpărând anumite produse, faptu că le expun aici, le analizez ingredientele în momentul în care scriu despre ele uneori, înseamnă că sunt pe drumul cel bun. Vreau să mă corectez. Să fiu un cumpărător conștient, unul care este foarte grijului și nu se lasă păcălit de un nume de brand sau reclame. Cred că doar așa vom forța brațul tuturor să-și îndrepte lăcomia și îndrăznesc să spun, prostia. Sigur, nu poți schimba un psihopat, nu îi poți schimba setea de putere, de bani și de a-i manipula / folosii pe ceilalți. Dar îl poți forța să-și schimbe modul de trai, pentru a continua să existe alături de restul societății.

 

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

1 Comment

  1. avatar
    Valeria Chertes says:

    Un parfumfoarte bun din cate am citit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.