Îmi place foarte mult să fac cumpărături online, am magazinele mele preferate, unde știu că mărimile mi se potrivesc, unde îmi găsesc accesorii pe gustul meu sau alte lucruri ce țin de casă și decor.

 

Dar îmi place să fac cumpărături și în magazine fizice. Să simt materialul hainelor, să văd calitatea lor și dacă sunt croite pe placul meu. Să mă uit la culorile accesoriilor și să îmi dau seama dacă se potrivesc sau nu cu ținutele mele.

 

Tocmai de aceea, prima idee cu care încep este CERCETAREA. Să existe o conexiune între online și offline.

Adică, online să ne uităm la haine care știm că ne plac, dar să ținem cont de faptul că acele haine arată diferit pozate. Sunt pozate fie pe un manechin sau pe modele. Și există șansa să avem o conformație diferită a corpului, lucru normal.  Atunci ceva nevoie de descriere mai amplă a materialelor, a structurii, de ceva mai multe poze. De preferabil care nu sunt modificate în photoshop pentru o prezentare mai bună.

 

Să nu constatăm că în magazin bluza verde închis care ne plăcea la nebunie are de fapt, o nuanță diferită de verde. Simțim că entuziasmul nostru se pierde. Ba chiar riscăm să cheltuim bani pe altceva. Subconștient încercând să ne readucem la un anumit confort, după supărarea recentă.

 

Încă un lucru de care trebuie să ținem cont este DIFERENȚA dintre ce poate oferi un magazin online și un magazin fizic. În magazinul fizic uneori se întâmplă să nu găsim atât de multe produse ca pe site. Este posibil să fie un spațiu mult mai mic și dezamăgitor.

 

Nu doar aici este marele minus! Datorită faptului că nu poți vedea fizic produsul dorit înainte de-al comanda online să zicem, în caz că ți-l dorești. Îți va fi imposibil în a evita plățile, un drum până la ridicarea din magazin sau trimiterea înapoi a coletului. Important este să știm exact ceea ce ne dorim și să căutăm în mai multe locuri. Adesea, vom găsi ceva mult mai interesant decât produsul care-l voiam inițial.

 

Cabinele de probă mi se par cel mai haotic loc posibil. Am constatat pe pielea mea că este ideal să ne alegem mai multe obiecte vestimentare. În caz că dorim o pereche de blugi, de exemplu, să luăm cu noi în cabina de probă, încă o mărime pe lângă cea pe care știm noi că o purtăm de obicei.

Uneori mărimile diferă de cele cu care suntem obișnuiți și ne putem trezi că un 38 este de fapt 36 și invers. Este un exemplu, dar sunt sigură că vi s-a întâmplat.

 

Mie mi s-a întâmplat cu o rochie de la Bershka. Nu m-am gândit să iau o mărime mai mare cu mine în cabina de probă. Am luat mărimea pe care o purtam de obicei. Era vară, am transpirat ușor, dar am reușit să îmbrac rochița pe mine.  Când a fost să o dau jos…șoc și groază…nu voia cu nici un chip! Am țopăit, am tras de ea (bine că n-am rupt-o că făceam vreo boacănă) și am stat cu ea în cap câteva secunde până am reușit. Secunde în care m-am panicat ca naiba. Apoi m-am dus să încerc și mărimea cealaltă. Care nu mi-a venit, dar mă puteam scuti de un chin…

 

Dacă tot am rămas la cabine de probă, nu știu voi, dar eu duc înapoi ce am probat și nu mi-a venit. Duc produsul de unde l-am luat. Până și un hamster se descurcă într-un labirint artificial, nici mie nu mi-e greu să localizez spațiul de unde am luat recent acea haină pentru a o proba?!

 

Regula “Who touched it last”. Atunci când te uiți la ceva și pică de pe umeraș. Mi se întâmplă adesea, să trec în grabă printre umerașe. Să pice o haină și să o ridic. Nu-i nici o rușine să te apleci și să ridici ceva ce a căzut pe jos.

 

Nu desface un pachet pentru a vedea cum arată înăuntru produsul! Nu lăsa un taifun în urma ta, pentru că stau și mă întreb ce fel de persoană ești acasă la tine… Dacă în oraș, într-un loc necunoscut îți permiți asta. Cumpără-l și dacă nu îți place sau nu ți se potrivește ce-i în el, ai posibilitatea să-l returnezi. Sau îl poți face cadou. Dar nu strica ambalajul care până la urmă contează în a vinde un produs, pentru a-ți satisface propria curiozitate. Ești nașpa.

 

Nu veni să probezi haine machiată cu mult fond de ten! Sau dacă tot dorești să te dai cu fond de ten încercă să folosești unul fără transfer. Nu de multe ori am dat peste haine puse la loc pe umeraș cu urme de fond de ten sau pudră pe ele. Cum ar fi dacă cineva ar deschide sticla voastră de Coca-Cola și ar bea din ea înainte să o cumpărați? Nu ați mai cumpăra-o, așa e?

 

Gândiți-vă bine ce atitudine aveți! O atitudine indiferentă, nepăsătoare sau din contră, care se hrănește din a strica ceva, fie ele haine sau accesorii, poate va fi acceptată de către cei din jur pentru o perioadă. Dar unele dintre aceste defecte se revarsă urât și asupra vieții emoționale. Așa că ar fi bine să corectăm cât putem și să conștientizăm atunci când greșim.

 

Ultima idee este să fim POLITICOȘI, se leagă cu ce am spus mai sus oarecum. Să nu ne adresăm angajaților ca și cum ar fi sclavi pe plantația noastră, să înțelegem că unele lucruri nu țin de ei personal pentru a fi rezolvate și să nu ne ridicăm poalele în cap, atunci când dăm de o problemă. Înțelegeți voi ce vreau să zic.

Cred că ideile mele sunt de bun-simț. Dacă aveți și altele, chiar vă rog să mă completați și să-mi lăsați comentarii.

V-am pupat!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.