Despre C.A.R. Top Invest Craiova am mai vorbit pe blog, într-o postare despre cum să economisim bani. De data aceasta focusul meu a fost asupra educației financiare. La acest capitol am foarte multe lucruri de învățat și cel mai bine se învață de la cei în domeniu. Doar ei te pot sfătui concret, în funcție de cât câștgi sau cât cheltui. Inlcusiv de cum te poți bucura de acei bani la adevăratul lor potential.

Casa de ajutor reciproc Top Invest Craiova este o instituție non-profit. Ei oferă sprijin financiar și social membrilor săi, în special în situații dificile, precum boli sau decese în familie. Membrii Casei de ajutor reciproc Top Invest Craiova se pot bucura de o gamă variată de servicii: precum împrumuturi acordate în baza fondului social sau ajutoare de urgență, în funcție de necesitățile lor. Instituția promovează valorile solidarității și sprijinului reciproc, încurajând implicarea membrilor în activitățile comunitare și caritabile. Casa de ajutor reciproc Top Invest Craiova face parte din rețeaua de case de ajutor reciproc din România. Și sunt  participanți la Fondul de Garantare al Caselor de Ajutor Reciproc

Vești bune din partea C.A.R. Top Invest Craiova:

Datorită rezultatelor excelente obținute în primul trimestru din 2023, dobânda la economii începând cu data de 01.05.2023, va fi de 10,5 % pe an, cu capitalizare inclusă. Creșterea este redusă, dar importantă este menținerea ridicată a dobânzii oferite la economii, pe fondul scăderii inflației.

Mi se pare o măsură excelentă, prin care s-au gândit să răsplătească încrederea și sprijinul acordat pentru că i-ați ales. Au cele mai competitive rate de dobândă la economii. Și rezultate financiare solide și performanțe bune în ceea ce privește încasările. Astfel, această măsură cu dobând da 10,5 % pe an vine în beneficiul clienților C.A.R. Top Invest Craiova și se aplică tuturor economiilor existente și celor nou depuse.

Ca de obicei, C.A.R. Top Invest Craiova este implicat și foarte competitiv pe piața financiară. Ei își iau angajamentul de a vă oferi cele mai bune produse financiare. Inclusiv informațiile și ajutorul care să vă ajute în a gestiona economiile depuse ca fond social.

Informații suplimetare legate de creditare:

 • nu percep niciun fel de comisioane pentru nicio operațiune
 • nu percep dobânzi penalizatoare pentru zile și rate restante
 • nu percep comisioane pentru ramburasrea anticipata, care se poate face oricând

Iar pentru zona de economisire:

 • dobândă nu se impozitează conform codului fiscal
 • nu se percep comisioane de retragere/ depunere fond social
 • nu exista taxa de înscriere că membru
 • dobândă se calculează la soldul zilnic, nu e că la banca, daca ai spart depozitul înainte de termen, ai pierdut dobândă până în acea zi. La noi cât timp păstrezi banii, atât timp primești dobândă.
 • sumele depuse că fond social sunt garantate integral de Fondul de Garantare al CAR

Iată cinci motive pentru care poți apela în mod sigur la C.A.R. Top Invest Craiova:

 • Sprijin financiar în caz de nevoie: Una dintre cele mai importante funcții ale casei de ajutor reciproc este de a furniza ajutor financiar membrilor săi în caz de nevoie. De exemplu în cazuri de boală, accident sau alte situații neprevăzute.
 • Împrumuturi acordate în baza fondului social: Multe case de ajutor reciproc oferă împrumuturi cu dobândă zero membrilor lor. Pentru a-i ajuta să își depășească dificultățile financiare pe termen scurt.
 • Economisire online cu informații foarte simple și la îndemâna oricui.
 • Dezvoltarea comunității. Participarea la o casă de ajutor reciproc poate oferi ocazia de a întâlni oameni noi și de a fi implicat în activități și proiecte comunitare.
 • Educație financiară. Casele de ajutor reciproc oferă adesea educație financiară pentru membrii lor. Educația financiară poate fi utilă în gestionarea mai eficientă a banilor și în dezvoltarea unor abilități financiare sănătoase pe termen lung.

Îmi place ultimul motiv, pentru că este foarte relevant pentru mine. Eu nu sunt cel mai responsabil adult. Poate mulți din generația mea au acest defect, acela de a nu reuși să planifice financiar pe termen lung. Nu reușesc să planfici sau să am o vedere mai de ansamblu asupra situației mele financiare. Ca urmare, nici asupra viitorului. De aceea pentru mine astfel de informații sunt vitale.

Cum ne poate ajuta educația financiară și de ce este foarte importantă:

 • Gestionarea mai eficientă a banilor. Educația financiară te poate ajuta să înțelegi cum să gestionezi mai bine banii pe care îi ai. Să îți planifici bugetul. Poți învăța cum să economisești mai mult și cum să-ți optimizezi cheltuielile.
 • Creșterea stabilității financiare. O educație financiară adecvată te poate ajuta să înveți cum să-ți reduci datoriile. Să-ți îmbunătățești creditul și să te pregătești pentru viitorul financiar. De asemenea, poți învăța cum să investești mai bine banii tăi pentru a-ți crește economiile.
 • Evitarea datoriilor și a problemelor financiare. Înțelegerea conceptelor de bază ale finanțelor personale te poate ajuta să eviți problemele financiare și să eviți datoriile. Poți învăța cum să eviți împrumuturile cu dobânzi mari și cum să eviți problemele cu cardurile de credit.
 • Îmbunătățirea calității vieții: O bună educație financiară te poate ajuta să îți atingi obiectivele și să îți îmbunătățești calitatea vieții. Poți învăța cum să-ți finanțezi obiectivele personale, precum achiziționarea unei locuințe, a unei mașini sau a unei educații.

În general, educația financiară te poate ajuta să îți înțelegi mai bine opțiunile financiare și să iei decizii mai bune cu privire la banii tăi. De asemenea, poate fi utilă în dezvoltarea unor abilități financiare sănătoase și în obținerea stabilității financiare pe termen lung.

Economii CAR

La fel ca data trecută, am avut trei întrebări pe care i le-am adresat președintelui Consiliului Director al Casei de Ajutor Reciproc Top Invest Craiova. Domnul Mihai Roșculeasa, pe care am avut și onoarea de-al întâlni și față în față. Acesta a răspuns exemplar, pe înțelesul nostru, al tuturor. Este un om care își cunoaște și își iubește foarte mult meseria, iar modul în care a răspuns la aceste întrebări, dar și la altele pe care i le-am adresat de curiozitate în trecut, m-a convins.

Ce măsuri a luat C.A.R. Top Invest pentru a promova educația financiară printre clienți și publicul larg, în vederea îmbunătățirii nivelului de conștientizare și înțelegere a importanței economisirii?

Am luat câteva măsuri concrete, dar mai avem de lucru în această direcție. Acestea sunt:

 • Promovarea economisirii prin oferirea de stimulente, cum ar fi dobânzi mai mari la fondurile sociale sau introducerea capitalizării la produsele de economisire, pentru a încuraja persoanele să economisească.
 • Am stabilit un parteneriat cu o platformă care promovează educația financiară, Reciproc.ro care are ca obiectiv și promovarea educației financiare, pentru a ajunge la un public mai larg și a împărtăși resurse și experiențe în această direcție.
 • Utilizarea tehnologiei pentru a promova educația financiară și pentru a oferi membrilor noștri acces la informații financiare și instrumente de gestionare a finanțelor personale. De exemplu, oferim o aplicație mobilă care permite persoanelor să devină membri C.A.R. și să economisească online, pe care o găsesc pe site la https://casadeajutorreciproc.ro/economisire-online iar altă aplicație disponibilă este HOME CAR, aceasta dă acces membrilor să își vizualizeze depunerile, retragerile de fond social, dobânda acumulată, fapt ce permite o gestionare mai eficientă a economiilor.

Avem în vedere următoarele măsuri:

 • organizarea de seminarii și training-uri privind educația financiară, pentru a educa membri și publicul larg cu privire la importanța economisirii și gestionării finanțelor personale. Acestea pot include subiecte precum: bugetul personal, economisirea pentru pensie și investiții.    
 • crearea de materiale educaționale, cum ar fi broșuri sau video-uri, care să abordeze subiecte legate de economisire și gestionare a finanțelor personale.

Care sunt opțiunile de investiții disponibile prin intermediul C.A.R. Top Invest și care sunt avantajele fiecăreia în raport cu obiectivele de economisire ale clienților?

Pentru că discutăm despre o Casă de Ajutor Reciproc, partea de reglementare legislativă, limitează opțiunile financiare la economisirea banilor sub formă de fond social. Promovăm economisirea comparativă cu alte soluții oferite de băncile comerciale sau certificatele de trezorerie, titlurile de stat, prin care demonstrăm că economisirea la o C.A.R., reprezintă cea mai bună optiune și arătam membrilor și persoanelor interesate, de ce CAR-urile sunt soluția optimă. Aceste avantaje sunt:

 • dobânzi atractive, care sunt mai mari decât cele oferite de bănci sau alte instituții financiare.
 • acces la împrumuturi acordate în baza fondului social, cu dobânzi reduse, ceea ce poate fi util pentru acoperirea unor cheltuieli importante sau pentru investiții în afaceri sau alte proiecte personale.
 • comunitate și solidaritate – economisirea ajută la construirea unei comunități și la dezvoltarea unor legături sociale puternice între membrii acesteia, ceea ce poate fi benefic pentru bunăstarea și dezvoltarea personală a fiecăruia.
 • controlul asupra finanțelor personale, oferă o oportunitate de a învăța mai multe despre gestionarea banilor, de a câștiga și mai mult control asupra finanțelor personale.
 • siguranță și securitate – o casă de ajutor reciproc oferă un mediu sigur și securizat pentru economiile personale, ceea ce poate fi important pentru persoanele care doresc să-și protejeze economiile împotriva riscurilor de pierdere sau furt.
 • flexibilitate – economisirea la C.A.R. este o opțiune mai eficientă decât economisirea la o bancă, deoarece oferă opțiuni variate a operațiunilor de retragere a economiilor și mai multă libertate de a-și alege termenul de păstrare a economiilor.

Ce măsuri a luat C.A.R. Top Invest pentru a se conforma noilor reglementări referitoare la protecția datelor personale și cum își asigură respectarea acestora în practică?

Am luat mai multe măsuri pentru a respecta reglementările referitoare la protecția datelor personale și pentru a ne asigura că acestea sunt respectate în practică. Cel mai important aspect este că datele colectate și prelucrate nu se transmit către alte entități în scop comercial sau de marketing. Dar, am și câteva exemple concrete:

 • Adoptarea unei politici de confidențialitate care descrie modul în care CAR-ul colectează, folosește și protejează datele personale ale membrilor. Aceasta este clară, concisă și ușor de înțeles.
 • Desemnarea unui responsabil cu protecția datelor, care se ocupă de gestionarea datelor personale ale membrilor și giranților și de asigurarea respectării reglementărilor referitoare la protecția datelor cu caracter personal.
 • Informarea membrilor cu privire la utilizarea datelor lor personale, strict în interesul C.A.R., despre modul în care sunt colectate, utilizate și protejate datele lor personale, informare care trebuie să fie transmisă într-un mod clar și concis, de exemplu prin intermediul politicii de confidențialitate.
 • Implementarea măsurilor de securitate adecvate pentru a proteja datele personale ale membrilor, împotriva accesului neautorizat, utilizării, modificării sau divulgării. Aceste măsuri includ, de exemplu, utilizarea parolelor și monitorizarea accesului la sistemele informatice.
 • Asigurarea respectării reglementărilor referitoare la protecția datelor personale și luarea de măsuri pentru a remedia orice nereguli constatate, prin oferirea unui training regulat angajaților, pentru a le îmbunătăți cunoștințele și a le ajuta să respecte reglementările referitoare la protecția datelor personale.
Având în vedere Protocolul încheiat cu ANAF, suntem obligați în fiecare an să facem și un audit al sistemului informatic.

Răspunsul la aceste întrebări, în special la ultima, a dat naștere la altele în capul meu, recunosc. De exemplu pe măsură ce inclusiv generația mea și cele după mine vor îmbătrâni, mă întreb cum vor arăta economiile. Dacă C.AR. Top Invest va adopta monede virtuale, de exemplu…

Sunt foarte multe lucruri de discutat și îi mulțumesc domnului Mihai Roșculeasa, președintele Consiliului Director al Casei de Ajutor Reciproc Top Invest Craiova pentru răspunsurile promte, explicate cât se poate de clar. Sunt fericită dacă acest articol vă va ajuta să luați deciziile financiare corecte, care să vă aducă multe beneficii! Abundență vă doresc! Pupici!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.