Cicapair de la Dr Jart +  cremă de față cu efect calmant și SPF 30, pentru că vara începe să își intre în drepturi și vreau să fac postări legate de cremele cu SPF pe care le folosesc. Mai ales că am observat că le căutați pe site. Le menționez și nu am apucat să scriu despre ele așa că astăzi descoperim încă o cremă de la Dr Jart +. Tot din gama Cicapair.

În caz că veți căuta pe blogul meu, veți găsi recenzia și la Cicapair derma green solution. Care are și aceea SPF 30. Cu toate acestea sunt puțin diferite. Chiar dacă vin sub umbrela aceleiași firme.

Cicapair de la Dr Jart +  cremă de față cu efect calmant și SPF 30 a fost achiziționată anul trecut de pe e-mag. O găsiți însă și pe sole.ro. O folosesc încă din vara trecută, așadar m-am obișnuit cu aceasta și pot să vă povestesc pe îndelete părerea mea de utilizator / consumator.

Cicapair de la Dr Jart +

Cicapair de la Dr Jart +  cremă de față cu efect calmant și SPF 30

Este o cremă cu protecție solară ușoară, special concepută pentru persoanele cu tenul sensibil. Conține capsule minuscule verzi și centella asiatica (iarba tigrului) care îmbunătățesc aspectul și textura pielii.

Într-adevăr, are acel efect de uniformizare a pielii. Dar să vedem sub ce formă…

La fel ca și Cicapair derma green solution, crema de față cu efect calmant și spf 30 ar trebui să ajute tenul sensibil și să-i ofere protecție împotriva factorilor externi, soare inclus.

Cicapair de la Dr Jart +  cremă de față cu efect calmant și SPF 30

Ambalajul pentru Cicapair de la Dr Jart +  cremă de față cu efect calmant și SPF 30

Este unul clasic, din carton, fără foarte multe culori sau desene, efecte care să distragă atenția. Totul se rezumă la minimalism și la produsul din interior.

Crema vine într-un tub de plastic, care poate fi ușor de folosit. Are un capac ce se rotește și odată deschis recipientul, stoarcem din acesta cantitatea de cremă dorită. Nimic complicat. Totul frumos gândit.

Pe ambalajul de carton găsim câteva informații ajutătoare, în diverse limbi și ingredientele cremei pe care o vom folosi. Mie îmi place ambalajul, mi se pare ușor de desfăcut, la fel ca și tubul de cremă.

Recipientul are 50 mililitri, suficient cât să ajungă un sezon. Eu am mai multe creme cu SPF, așa că le alternez. Această cremă cu SPF 30 nu aș purta-o tocmai vara, ci mai degrabă toamna și iarna. Este nevoie de un SPF mai ridicat pe timp de vară. Însă cred că poate fi combinată cu succes dacă folosim și un SPF chimic împreună cu ea.

Efectele cremei calmante Cicapair

Așa cum am menționat mai sus, uniformizează aspectul pielii. Pe de altă parte, având în compoziție un SPF mineral, lasă acea peliculă albă, atunci când este aplicată.

Dacă nu sunteți fani ai peliculei albe pe piele atunci când aplicați SPF, atunci această cremă nu prea este pentru voi. Acel aspect de palid vă va însoți mare parte a zilei. Pe mine însă, nu mă deranjează deloc.

Ceea ce nu prea face însă, este să calmeze. Nu are același efect calmat ca a suratei ei, Cicapair green solution. Este o cremă cu protecție solară mai mare, sau cu protecție împotriva factorilor externi. Dar nu prea ajută tenul cu roșeață sau tenul sensibil. Chiar dacă are în compoziție aceeași plantă: centella asiatica.

Cel puțin pe tenul meu nu am observat vreo diferență, așa cum m-a uimit Cicapair green solution.

Așadar folosesc această cremă doar ca un SPF, nu ca o cremă tratament.

Cicapair de la Dr Jart +  cremă de față cu efect calmant

Utilizare Cicapair de la Dr Jart +  cremă de față cu efect calmant și SPF 30

Eu am folosit-o dimineața, pe tenul curat. În prealabil am aplicat vitamina C pentru mai multă protecție împotriva razelor solare. Asta iarna. Pe timp de vară v-am spus, folosesc SPF50 și pe aceasta rar sau combinată cu un SPF clasic, chimical.

Compoziția Cicapair de la Dr Jart +  cremă de față cu efect calmant și SPF 30

Este cremoasă, albă, cu miros subtil de centella asiatica sau ierburi aromate. Miroase a proaspăt, mie îmi place. Se întinde ușor greoi pe piele, așa că este nevoie de răbdare pentru a putea fi distribuită în întregime.

De asemenea, având un SPF mineral în compoziție, precum oxidul de zinc, dacă aveți coșuri sau pori dilatați, așa cum am și eu, este posibil ca această cremă să intre acolo și să ofere un aspect ușor inestetic pielii. Sau să vi se strângă în ridurile de expresie. Fiind albă, are tendința să se observe.

De aceea este indicat să folosiți o cremă simplă hidratantă, înainte de a aplica acest SPF. Sau să o combinați cu un SPF chimic, care va anula cumva efectul acesta mat pe care crema are tendința să-l dea tenului.

Ingrediente Cicapair de la Dr Jart +  cremă de față cu efect calmant și SPF 30

Sunt destul de multe, este o întreagă listă pe spatele ambalajului. Însă ca de obicei, vă pun legătura către un site care spune pe larg despre ingrediente și ce fac fiecare dintre acestea.

Acolo vedeți că sunt și câteva ingrediente cu portocaliu, care au totuși un potențial de a irita sau sensibiliza pielea.

Dr Jart +  cremă de față cu efect calmant și SPF 30

Concluzii

Cicapair de la Dr Jart +  cremă de față cu efect calmant și SPF 30 este o cremă cu protecție solară bunicică. Nu splendidă. Surata sa Cicapair green solution face o treabă mult mai bună și mi se pare că îi dă clasă acesteia.

Nu este un produs pe care îl voi recumpăra, din motivele enumerate mai sus. Plus ingredientele, care mi se par ușor mai dificile. Iar crema chiar dacă protejează, nu are efectul calmant cu care se laudă. Era motivul pentru care o cumpărasem. Așa ca nu, această cremă nu mai revine în colecția mea.

Însă această recenzie este una total subiectivă. Poate sunt persoane care s-au împăcat bine cu această cremă. Pentru mine însă, nu a funcționat. Eu am un ten foarte sensibil și mă roșesc ușor. Cicapair green solution a fost mult mai potrivită decât aceasta.

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.