Ursul brun este un animal de putere sau animal totem foarte puternic. Spiritul său protector ne aduce curaj și forță, la nevoie. Indiferent de sursa sa, ursul brun animal de putere va doborâ acele obstacole pe care viața le pune în cale ta.
Mesajul său este unul simplu: „Nu renunța!” sau „Nu te da bătut!”
Ursul brun este un animal dominant și vine cu această forță atunci când avem nevoie să fim autoritari sau să fim un ghid bun, poate un mentor. Puterea sa impune respect.
Ursul brun este protector și nu se teme să-și riște viața pentru a-și ajuta semenii. Va mârâi în fața adversităților și va ști să se folosească de toată forța și toate armele sale pentru a ieși biruitor din orice situație negativă. Este un adversar te temut, adesea este bine să nu-l superi fără motiv.
Un detaliu tipic ursului brun este că are și perioade în care intră în hibernare. Așadar dacă acesta este animalul tău spiritual, uneori te poate îndemna să iei o pauză, să te recuperezi și să-ți aduni toate forțele.
Iată ce beneficii îți aduce ursul brun animal de putere:
- Ursul brun te cheamă la introspecție, te îndeamnă la timp pentru tine și pentru explorarea de sine
- Te ajută să găsești semnificația drumului tău în această viață. Ai încredere în el!
- Te îndemnă să îi protejezi pe cei cei dragi, prin puterea ta interioară.
- Te învață să faci față adversităților și să nu renunți atât de ușor
- Îți aduce putere și voință pentru a-ți îndeplini țelurile fără a obosi atât de ușor
- Îți amintește să te oprești și să te bucuri de viață, să te regăsești și să îți dai voie să te relaxezi
- Îți arată vindecarea din interior, atunci când vine vremea să ierți sau să dai uitării vechii dușmani sau chiar vechi obiceiuri
- Te învață ce însemnă echilibrul și integritatea, ursul brun nu atacă niciodată fără motiv
Ursul brun animal de putere și tradițiile legate de acesta
Ursul brun simbolizează spiritul luptător și curajul de a înfrunta adversitățile.
În Europa, ursul brun era venerat pentru puterea sa și pentru abilitățile sale de vânător. Se presupune că în paleolitic existau ritualuri care implicau ursul, ca animal, datorită oaselor găsite în peșteri împreună cu rămășițele umane. Chiar dacă este posibil să existe coincidențe, cu siguranță neaderthalienii aveau și ei ritualurile lor spirituale.
Vikingii purtau piei de urs pentru a părea fioroși în fața adversarilor. Credeau că vor deveni la fel de puternici precum acest animal sălbatic.
Pentru greci ursul era asociat cu zeița Artemis sau Diana, zeița vânătorii, a animalelor sălbatice și a fertilității. Printre abilitățile ei se numărau capacitatea de a lua forma oricărui animal dorea, avea puteri vindecătoare și putea controla natura.
Nativii americani aveau multe ritualuri legate de ursul brun. Ei considerau că acesta are puteri magice și energie vindecătoare. Ghearele de urs erau folosite pentru amulete pentru protecție și noroc. Triburile respectau ursul și îl venerau în ritualurile lor. Era un simbol de putere, curaj și înțelepciune.
Ursul brun animal de putere și vindecarea
Ursul brun este un animal solitar, care te va îndeamna la introspecție și la a căuta puterea ta interioară. Te poate ajuta să te retragi în propriul bârlog pentru o perioadă de recuperare. Îți va arăta ca te poți vindeca prin puterile proprii.
Îți va demonstra care sunt beneficiile practicilor de introspecție sau meditație, așa că oricând ai nevoie să te regăsești și să te echilibrezi, cere ajutorul ursului brun. El te va împământa și te va aduce aproape de sinele tău. Va găsi calea chiar și în momentele tale cele mai obositoare, haotice sau gălăgioase.
Ursul brun animal de putere mai poate reprezenta și voința ta sau abilitățile tale de vindecător. Te poate îndeamna să preiei acest rol și să ai încredere că vei reuși. Fie că ai tu nevoie de vindecare fizică sau spirituală, fie că ajuți pe cineva anume, ursul brun îți va da energia și puterea.
Ursul brun și mama ursoaică
Ursoaicele sunt renumite pentru ferocitatea cu care își apără puii încât această protecție a devenit un arhetip în sine. Dacă ești mama cu siguranță cunoști foarte bine aceste sentimente. Poate fi asociat inclusiv cu arhetipul mamei, al matriarhatului, care protejează tot ceea ce este inocent sau lipsit de apărare.
În alte cazuri ne poate învăța să protejăm anumite proiecte, să ne protejăm pe noi înșine sau persoane din jur care au nevoie de lucrul acesta.
Mama ursoaică ne învață că agresiunea poate fi sănătoasă atunci când ne apărăm interesele, familia sau propria viață. Sau să protejăm acele părți din noi pe care le-am abandonat la un moment dat și să avem puterea de a le regăsi.
Mama urs ne vorbește inclusiv despre întoarcerea înapoi în pântece, la origini. Ea merge în peșteră și pe timpul iernii dă naștere puilor. Creativitatea se naște atunci când ne dăm voie să fim atenți, să avem acele momente de introspecție. Când suntem în echilibru.
Învățături
Maturitatea nu începe atunci când părăsim pântecul, ci atunci când ne întoarcem înapoi la origini. După fiecare perioadă tumultoasă din viața noastră, după ce lucrăm, muncim, învățăm, avem nevoie de perioade în care totul este procesat. Perioade în care toate aceste experiențe sunt transformante în înțelepciune. Atunci sintetizăm ideile, medităm și reflectăm. Ca apoi să fim pregătiți pentru a relua ciclul.
Ursul este un mamifer activ atât ziua cât și noaptea. Așadar este conectat la ambele energii, solare și lunare. El aduce prin lumina soarelui energie și putere. Prin lumina lunii te conectează cu energia intuitivă. Cu viziunea dincolo de lucrurile obișnuite.
Șamanii care aveau ursul ca animal de putere îi cunoșteau ferocitatea cu care poate vindeca. Ghearele sale puternice lasă urme pe copaci, pot dezgropa rădăcini sau pot prinde hrana cu ușurință. Tot de ghearele lor se foloseau șamanii pentru a extrage din corp toate energiile care nu își aveau locul acolo.
Mamele ursoaice sunt renumite pentru a proteja sufletele fragmentate, în special atunci când fragmentarea se produce la naștere. Ele aduc acele suflete în peșteri și le îngrijesc până când sunt recuperate de sine prin ritualuri șamanice sau prin meditație. Peștera poate fi privită ca pe un loc sacru, ce există atât în interior cât și în mod natural, la exterior. Este un spațiu în care devenim robuști, ne dezvoltăm puterea, intuiția și ne simțim în uniune cu tot ceea ce există. Atunci fragmentarea se anulează.
Vindecarea
Prin vindecare ursul brun aduce echilibrul și armonia în viața celor pe care îi ajută. El este de asemenea și păzitorului viselor și a învățăturilor legate de vise. Acesta le dezvăluie doar celor pregătiți să se trezească.
Pentru că peștera este locul în care pot exista atât iluzia cât și adevărul. Înțelepciunea peșterii nu este un mit sau doar o pildă. O putem aduce în interiorul nostru, pentru a curăța toate acele lucruri cu care ne amăgim singuri. Doar așa vom recunoaște umbra noastră așa cum se prezintă ea. Și doar astfel avem șansa să ne vindecăm.
Cunoașterea formelor pe care ursul le ia:
Ursul vine la noi cu câte o formă de înțelepciune, în funcție de ceea ce avem nevoie.
- Ursul cerului, este ursul care vine cu înțelepciunea cerurilor pe care o regăsim în universurile de sus
- Ursul pământului, care cunoaște căile lumii de aici
- Ursul peșterii, care dă naștere lumilor, pe care îl regăsim în universuri cu joasă frecvență
- Ursul spirit, care visează lumea viselor și o păzește, pe care îl regăsim în tărâmul viselor
Ursul brun animal de putere și câteva mantre la care să meditezi:
- Mă simt bine și confortabil atunci când sunt singur
- Atitudinea mea este încrezătoare și intuitivă
- Trăiesc în armonie cu mine și cu natura
- Munca mea îi ajută pe ceilalți
- Momentele mele de repaus îmi permit să mă dezvolt, să învăț și să vindec
Să nu uităm că cele mai populare animale de pluș sunt ursuleții. Ei oferă protecție în ciuda aparenței fioroase.
Dacă doriți avem mai multe postări spirituale pe acest blog! Explorați, lecturați și discutați! Poate dați și un share. Mulțumesc!