Nici nu îmi imaginam că o chestie atât de unică, complexă și diferită ar putea ajunge și pe la noi. Darămite în Craiova!

 

Prima dată când am văzut pe site-ul lor sferele, mă întrebam de ce naiba pun oamenii aceștia crengi în acvarii?! S-au terminat peștii?! Este ultima modă în materie de home design? La prima vedere nu înțelegeam conceptul.
Și nici nu găseam o creacă mai înflorită așa, gen flori de cireș. Frustrare maximă!

 

Ce înseamnă să ți se bage chestii în cap și să le asimilezi fără să gândești? Cum nu mă știu chiar atât de fraieră, ci mai degrabă curioasă și geeky, am zis că trebuie să fie ceva putred în Danemarca. Vorba bine. Am purces în a investiga EcoSphere.

 

Iată ce am aflat:

 

EcoSphere

 

 

În fiecare dintre aceste EcoSphere, mici sau mari, se găsesc micro-organisme active, gen alge, bacterii sau mini-creveți. Da, la partea cu creveții și eu m-am gândit tot la mâncare. Să mă ierte Dumnezo’ al creveților.

 

Apa din EcoSphere este apă de mare filtrată, și acolo șed frumos aceste plante și organisme. Partea cea mai interesantă este că ele sunt independente. EcoSphere fiind un fel de baterie biologică. Pentru a supraviețui, nu are nevoie decât de locul potrivit și atât.

 

Este un sistem complex bazat pe auto susținere. Are nevoie de lumină indirectă naturală sau de o lumină artificială pentru ca lumea dinăuntrul sferei să-și urmeze cursul. Energia din lumină apoi este stocată și transformată biochimic. Se produce apoi fotosinteza la alge, ele având nevoie doar de lumină și dioxid de carbon.

 

Creveții respiră și ei oxigenul produs de alge, curăță sfera de algele moarte și de bacteriile din sistem. Apoi la rândul lor, bacteriile transformă deșeurile produse de creveți în substanțe nutritive pentru alge. Tot acest circuit biologic, este exemplul cel mai clar de echilibru în natură. Zen-ul cel mai evident.

 

 

ecosphere romania

 

 

EcoSphere demonstrează cât de perfectă este natura. Spre deosebire de lumea în care trăim noi, oamenii, înăuntrul acestui ecosistem nu există pericole de contaminare sau suprapopulare. Pentru că are proprietăți auto-reglatoare și nu are nevoie de îngrijire sau implicare enormă, din partea noastră.

 

Ce legătură are EcoSphere cu NASA?

 

 

Ideea de la care a pornit dezvoltarea acestei tehnologii a luat ființă prin anii 1960 și a continuat în 1980. Pe atunci, cercetătorii doreau să găsească exemple de ecosisteme deschise, similare ecosistemelor închise. Includeau posibilitatea ca aceste studii să ajute în explorarea spațiului, în cazul în care aceste sisteme ar fi putut susține acest proces.

 

Pe 15 Iulie 1982 Joe Hanson de la Jet Propulsion Labs în Pasadena prezintă pentru prima dată la o conferință tematică, noul studiu despre Ecosistemele Închise. Astfel s-a creat EcoSphere și în următorul an aceste minunate ecosfere primesc propria lor fabrică, unde începe producerea lor și astfel ele devin accesibile publicului larg. Pentru că de ce să nu ai o mică lume în propria ta casă?

 

Iar din 1984 încoace campaniile de marketing, fac din EcoSphere un real succes la scară globală. Motiv pentru care vorbim și noi despre ele. Cu o întârziere de vreo treizeci și ceva de ani, având în vedere… multe lucruri istorice care ni s-au întâmplat de atunci și până azi.

 

ecosphere romania

De ce să cumpăr EcoSphere?

 

În primul rând este ceva viu. Nu-i un animal pe care să-l plimbi sau să-i dai de mâncare, dar este ceva viu. Sigur, și dacă ai o plantă este tot ceva viu. Dar și acolo depui un mic efort. Trebuie udată, toaletată sau schimbat solul.

Pe când EcoSphere, nu are nevoie decât să-l pui în locul potrivit și își face treaba singurică. Ai ce admira pe birou sau pe raftul din bibliotecă.

Ai ce arăta prietenilor tăi când vin în vizită și văd un fel de acvariu fără pești și crengi ciudate. Sigur va deveni un subiect de discuție și de dezbatere!

 

ecosphere romania

 

Poți face un cadou unic!

 

Unul destul de valoros având în vedere tehnologia care stă la bază creării sale.

Este potrivit persoanelor care sunt pasionate de tehnologie, de biologie sau sunt curioase de fel, cărora le place să descopere lucruri noi. Cine nu ar vrea așa cadouri inteligente?!

Pentru profesori sau studenți, dar și pentru cei mici, care sunt în general mult mai curioși decât noi, adulții. Pentru ei este un cadou educativ, cu care sigur se vor mândri!

 

EcoSphere are mai multe variante

 

Dar două feluri de design. Cel sub formă rotundă de sferă și cel sub formă ovală.
În rest vă puteți alege diferite mărimi sau detalii.

Ele au pietricele albe sau negre, White line, Black line.
Sau colecții exotice precum Ocean Collection sau Jungle Collection.

 

Și fiecare EcoSphere are propriul său cod unic de înregistrare!

 

ecosphere romania

 

Este foarte greu să alegi un favorit, pentru că toate sunt fascinante în felul lor. Cred că White line mi se potrivește cel mai bine. Fiind o persoană atrasă de minimalism și tot ce înseamnă simplitate dar cu gust și istorie, cred că această linie mă completează cel mai bine.

 

EcoSphere mă duce cu gândul la armonie. Cred că aceasta este definiția pe care i-aș da-o.

 

O sferă de armonie.

 

Și dacă sunteți bloggeri, ca mine, cei de la EcoSphere România pregătesc un sistem de afiliere, cu procent de până la 15% din vânzări ! Adică din recomandările pe care le faceți voi, pe blog sau în social media, să existe suficientă productivitate, care să ducă la vânzări, din care ambele părți au de câștigat. Bloggerii primesc un procent excelent, zic eu, iar EcoSphere căștigă renume, clienți dar și bani care să-i mențină activi pe piață.

 

Este tot un fel de circuit, doar că nu mai este unul biologic. Este unul de marketing sau de piață. În lipsa unui cuvânt mai adecvat, pentru că mintea mea nu poate găsi un sinonim potrivit la ora aceasta…

 

Așa că, ar fi bine să stați cu ochii pe ei, atât pe site cât și pe pagina lor de facebook.

 

Vouă care EcoSphere v-a atras atenția?

Așa minimalist ca cel White? Sau poate cel negru precum sufletul meu? Ori cele mai exotice din colecția Ocean sau Jungle?
În caz că e greu să vă hotărâți, dați cu banul. Că toate sunt frumoase și unice!

Până data viitoare, I PUP YOU!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

2 Comments

  1. avatar

    Wow, pare o chestie misto de tinut pe birou!

    1. avatar

      Si eu tot pe birou ma gandeam. 😀 Pentru inspiratie si observatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.