Ideea mi-a venit citind cartea scrisă de Barbara E. Hort, Pofte demonice, Vampirul psihic din noi și din ceilalți. Cred că persoanele toxice sunt un fel de vampiri emoționali, care au de regulă mai multe trăsături negative după care îi putem recunoaște.

 

La fel ca și cu un vampir emoțional, în preajma persoanelor toxice ne simțim adesea lipsiți de energie sau după interacțiunea cu ei simțim cum entuziasmul nostru s-a diminuat. Nu neapărat entuziasmul de viață, ci cheful de acțiune, de a întreprinde ceva. De a face lucruri…

Uneori te fac să te simți inadecvat sau inferior, vinovat deși nu există motive reale în spatele acestor sentimente. Pur și simplu acești oameni sunt atât de toxici încât ne acaparează negativ. Ne consumă timp, ne consumă emoțiile și starea de bine.

 

Cartea care m-a inspirat o puteți achiziționa online, acolo autoarea dezvoltă . Puteți citi recenzia cărții pe blogul meu.

Cine sunt acești oameni toxici și cum îi recunoaștem puteți afla urmărind videoclipul.

 

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

2 Comments

  1. avatar

    Un articol foarte reușit! Chiar ai pus punctul pe i.

    1. avatar

      Multumesc! <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.