Despre locația Cramei Avincis și a vilei Dobrușa vă povesteam încă de la degustarea de vinuri de anul trecut. Era pe wishlist, cum ar veni, după ce am văzut pozele colegilor bloggeri de acum doi ani, atunci când eu am ratat picnicul Avincis.

Este o locație de vis, perfectă pentru o mini-vacanță în care să te deconectezi și să te bucuri de natură, liniște si aer curat. Aflate pe dealurile Drăgășaniului, cele doua clădiri, aparent în antiteză, se completează reciproc într-un mod minunat.

 

 

De-o parte avem clădirea nouă, o construcție impozantă și modernă, unde se află Crama Avincis, o zonă de restaurant cu terasă și o zonă rezervată turiștilor care își pot închiria camere cu vedere către aria viticolă. De cealaltă parte, avem Vila Dobrușa, o clădire în stil neo-brâncovenesc, care păstrează aerul tradițional și nostalgic al locului.

 

Picnicul Avincis

Picnicul Avincis

Despre camerele lor de cazare știu că sunt suficiente pentru a primi destui oaspeți și că acestea poartă numele soiurilor de struguri sau vinuri produse de Avincis. O idee fascinantă, mai ales dacă ești la fel ca mine, și îți place doar un anume soi – tip de vin! Evident, alegi respectiva camera!

Suficient despre locație, pe care o puteți descoperi singuri accesând pagina lor. În dimineața aceea de mai, se anunța soare, fără ploaie sau nori. Spre mirarea mea, a fost ceva înnorat, însă pe parcurs, acei nori năstrușnici s-au risipit.

 

Picnicul Avincis

 

A fost puțin răcoare în prima partea a zilei. Ne-am încălzit cu un tur al zonei viticole ghidați de Călin Nicolae. Ne-au fost prezentate soiurile de struguri, ni s-a povestit cate ceva despre locație și am putut admira frumoasa gradină din fata Vilei Dobrușa și trandafirii. Despre trandafiri, am aflat că sunt plantați în fiecare capăt de vie, pentru a vedea starea de sănătate a strugurilor. Un mod natural si părerea mea, de om care n-a văzut așa ceva pana acum, ingenios și frumos!

 

Picnicul Avincis

Picnic Avincis

 

Am admirat copacii fructiferi și colinele care înconjurau locația, dar și o construcție care mi-a captat atenția. Un fel de foișor care are o fântâna spectaculoasă. Amintește de construcțiile antice, închinate zeilor cosmici. Este superb!

 

 

Picnicul Avincis

 

Picnicul Avincis

 

Există inclusiv un loc de joacă pentru copii și o piscină, amenajate în aproprierea vilei Dobrușa. Chiar daca nu ești mare amatori de vinuri, locația este una ce merită vizitată! Datorita locului liniștit, a peisajului, a grădinii sau a trandafirilor, este imposibil să nu te simți ca și cum ai fi într-un loc de basm!

 

Picnicul Avincis

Mi-a plăcut enorm faptul că nu este un loc aglomerat, îți dă posibilitatea să te plimbi, să admiri, să te relaxezi pe o bancă și să citești.

Picnicul Avincis a fost un eveniment special, care a început cu o cuvântare din partea gazdelor, Valeriu și Cristiana Stoica. Doi oameni plăcuți, modești în ciuda lucrurilor mărețe pe care le-au construit. Iar speech-ul lor a durat puțin, au spus tot ce aveau de spus și apoi au lăsat lucrurile să decurgă de la sine.

Atmosfera a fost întreținută cu muzică excelentă, de către Alex Porro & Band. Au cântat melodii clasice, dar favorita mea a fost interpretarea My Way de Frank Sinatra. Și încă o melodie, cred ca I am feeling good, dacă nu mă înșel, de la Nina Simone. Pe scurt, muzica excelentă!

 

Picnicul Avincis

 

Imediat ce a răsărit soarele, a venit timpul prânzului. Am degustat brânzeturi de la Hochland și am băut vin atât cât a dorit suflețelul nostru. Eu m-am delectat, ca întotdeauna cu vin alb. Care era răcoros, hidratant și s-a potrivit de minune cu brânzeturile!

 

Picnicul Avincis

 

Mâncarea a fost pregătită pentru noi în stil bufet suedez, care s-a terminat destul de rapid. Dar, trebuie să recunosc, aerul și vinul bun, îți dau poftă de mâncare! Așadar, toți oaspeții au mâncat pe saturare! Eu inclusiv.

 

Picnicul Avincis

 

Apoi ne-am plimbat, am făcut poze și am admirat fiecare bucățică de rai verde și frumos, din zona aceasta. Am urcat sus și am făcut poza de grup. Ne-am pozat cu gazdele și ne-am simțit excelent! A fost o zi de neuitat, mai ales că m-a prins soarele!

 

picnicul Avincis

Am ajuns acasă cu umerii roșii și o parte din zona de jos a picioarelor, însă, fără nici un regret! Mă bucur că am avut ocazia să port rochia de la BonPrix la picnicul Avincis!

 

picnicul avincis

Apropo de BonPrix, urmează mâine o postare despre un OOTD și în weekend un video-haul. Stați pe aproape!

Poze superbe facute de Kinga de la KY MOMENTS!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.