eBay este locul de unde îmi cumpăr majoritatea accesoriilor atât în ceea ce privește zona de beauty cât și cea de fashion. Motivele sunt simple, iar primul este desigur, prețul foarte scăzut al mărfurilor.

 

De exemplu astăzi pentru o sumă modică de 19 lei mi-am luat trei brățări și o pereche de cercei. Pe care probabil dacă mă duceam în magazinele din mall-uri, aș fi dat în jur de 100 de lei sigur! Mai ales dacă prinzi ceva “în sezon” și nu sunt la reducere.

Ați spune că magazinele mari nu se aprovizionează cu chinezării și aș avea cu ce vă contrazice. Personal nu am timp să iau iar la rând magazinele virtuale de pe e-bay, vă las pe voi să căutați de exemplu coliere statement. Sau seturi de inele. Și o să vedeți că multe din acele seturi, le găsiți și în magazinele din mall-uri. Unde costă de trei sau patru ori mai mult pentru că primesc eticheta unui brand.

 

Un alt motiv ar fi varietatea de produse. Pe unele le găsiți și pe Aliexpress, doar că acolo trebuie plătit și transport. Site-ul este mai ușor de navigat ce-i drept, însă personal nu îl prefer.

 

Top 5 eBay shopping tips

 

Nu am încercat bidding până acum. Adică să licitez o sumă pentru un produs pentru că nu îmi place să tărăgănez lucrurile. Dacă ai ceva să-mi vinzi și îmi place acel ceva, nu am chef să stau ore întregi până oferă și alții un preț. Astfel că, prefer să cumpăr direct produsele care îmi plac.

 

1. Cumpăr de la vânzătorii autorizați și verificați

 

Adică cei care au primit feedback foarte bun și au un scor ridicat, atât al vânzărilor cât și al clienților mulțumiți. Am început și eu să las feedback, pentru că mi se pare important ca ceilalți să știe cum a fost experiența mea de shopping online.

 

2. Bifez căsuța pentru livrare gratuită

 

Nu uit niciodată să bifez free shipping. Sigur, acum depinde ce căutați. Însă eu am încercat să nu cumpăr niciodată lucruri care știu că ar fi posibil să mă dezamăgească: haine, electronice sau electrocasnice sau diverse, cum ar fi produsele pentru îngrijirea tenului.

 

3. Copy – paste is allowed

 

Dacă ați găsit un produs care vă place, nu-l cumpărați din prima! eBay oricum vă arată și alte variante ale aceluiași produs, însă nu pe toate. Așa că puteți copia frumos numele produsului, îl introduceți iar în căsuța de căutare și astfel aveți șansa de a-l lua cu câțiva cenți mai ieftin.

Ați zice că vă zgârciți cu câțiva cenți, dar veți descoperi că pe eBay și 0,33 de cenți sunt valoroși! Pot fi o pereche de cercei atârnători sau ceva simpatic precum washi tape cu desene.

Nu uitați să reverificați și să rebifați căsuța cu free shipping!

 

4. Cumpărați de la aceeași vânzători / magazin

 

Nu pentru că așa se face, ci pentru că atunci când ajung produsele la voi, să ajungă toate odată. Fiind de la vânzători diferiți, nu toți se duc azi să vă trimită coletul.

Unul se va duce mâine pentru că na, diferență de fus orar. Altul se duce azi pentru că ați pus comanda la miezul nopții când aveați chef de shopping și tot așa.

Pentru a nu face voi j-de drumuri, cumpărați sau încercați să găsiți ce vă trebuie de la aceeași vânzători. Va fi mult mai ușor să primiți totul într-un singur val. Așa! Că tot e vară! Pun intended.

 

5. My eBay

 

Este profilul pe care îl puteți folosi să vă salvați pe viitor chestii care vă plac sau să adăugați vânzători preferați, dacă aveți. Util și vă sfătuiesc să îl folosiți, pentru că adesea veți da peste chestii, obiecte, diverse care vă fac cu ochiul, o să vă pierdeți în lumea vastă a eBay și apoi nu mai știți unde se află acel ceva mișto.

Bine, asta în cazul în care sunteți ca mine împrăștiați așa, cu șapte mii de tab-uri deschise.

 

eBay shopping tips

 

Mărfurile cumpărate de pe eBay trec prim vamă. Așadar pentru a le ridica trebuie să mergeți la poșta unde ele se …vămuiesc (mulțumim Limba Română!) Acum, depinde din ce oraș sunteți și cât de aproape sau departe se află acel oficiu poștal pentru voi.

 

În principiu primiți un aviz în căsuța voastră poștală cum că au sosit produsele. Apoi mergeți și le ridicați. Despre plata pe loc nu știu să vă zic. Eu am plătit cu cardul.

 

Ca experiență de shopping online, îmi place. M-am rezumat la accesorii de make-up, accesorii fashion și singurele lucruri care au fost cumva în afara sferei acesteia a fost o pălărie, care îmi este puțin largă și pe care am dichisit-o eu cu o curea mai fistichie și un sutien sport cu bretele încrucișate la spate. Care arată ok, dar nu este din cel mai bun material. De aceea îl port rar.

 

În schimb mi-am cumpărat pensule de make-up de pe e-bay, pe care le am și acum. Sunt foarte bune calitativ, nu le-au căzut perii, nu s-au dezlipit și încă se mențin bine.

 

Va urma și un video cu cele mai noi cumpărături de pe eBay, asta când voi primi toate produsele comandate, adică prin august, cel mai sigur. Până atunci, aveți cea mai recentă achiziție a mea în poză, și anume acest colier statement cu țepi.

 

Dacă v-ați cumpărat chestii de pe eBay, comentați, nu stați! Și dacă nu v-ați cumpărat, puteți pune întrebări.

Acestea fiind spune, I PUP YOU! Pe curând cu un video de empties!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

2 Comments

  1. avatar

    Nu am mai dat de mult o comanda la chinezi…
    Asta pentru ca inainte aveam banuti in contul meu PayPal si nu as vrea sa platesc cu cardul de salariu.

    1. avatar

      Pai da, depinde de situatie. 😀 Mie imi place pentru ca reusesc sa gasesc produse la un pret bun. Dar nici eu nu dau comenzi foarte des. Odata sau de doua ori pe an, in functie de periada in care strang banii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.