Îți place fotografia? Hai să-ți recomand un film!

Vivian Maier

 

Demult, un amic fotograf mi-a sugerat pentru inspirație și mai mult vizual, să privesc documentarul Baraka. Cum a fost o experiență interesantă, am scris imediat despre acest film. La fel și acum.

 

Am găsit un articol despre filme recomandate celor pasionați de fotografie, și dintre toate, cel mai mult m-a captivat povestea lui Vivian Maier. Pentru că îi plăcea să fotografieze, oameni, locuri, animale, experiențe sau diferite momente, dar poate mai mult de atât pentru că nu a fost cunoscută cât timp a trăit. Ci la mulți ani după moartea ei, când toate acele filme care au zăcut nedevelopate într-un depozit, au fost găsite și transformate în cea mai interesantă poveste a unei femei fotograf.

 

Nu vreau să divulg prea multe, oricum nici nu aș putea. Vivian a dus o viață extrem de misterioasă, poate tocmai de aceea povestea vieții ei este atât de interesantă. Pentru a privi lucrurile dintr-o perspectivă altruistă, a dăruirii de sine și a pasiunii pentru fotografie.

 

În ziua de azi, când fiecare dintre noi căutăm să ne facem remarcați, nu putem trece peste teama de a fi dați uitării atât de ușor încât acceptăm orice compromis și egocentrismul nostru a schimbat total era comunicării, vreau să vă arăt și cealaltă partea a monedei.  Putem trăi doar pentru a face ceea ce ne place și pentru asta nu vom avea niciodată nevoie de aprobarea celor din jur sau să simțim nevoia unei confirmări. Vine de la sine, din interior.

 

Vizionare plăcută!

 

Comments

comments

Xaara Novack

Marketing Specialist si partener certificat Google, pasionata de acuarela, colaje si videoblogging.

Related Posts

2 Discussion to this post

  1. akira spune:

    Am mai auzit de ‘Baraka’, dar cumva nu am reușit să văd documentarul. Și ‘Finding Vivian Maier’ sună interesant, m-ai făcut să vreau să-l văd. Le-am pus pe amandouă pe watchlist.

    hugs!

    • Xaara Novack spune:

      Ambele merita vazute! Baraka te prinde vizual, celalalt este foarte interesant si din punct de vedere uman. Adaugat cu putin mister si iese o realitate diferita si interesanta, cu care oamenii din ziua de azi nu prea sunt obisnuiti. Lots of hugs!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Latest Stories

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.