Demult, un amic fotograf mi-a sugerat pentru inspirație și mai mult vizual, să privesc documentarul Baraka. Cum a fost o experiență interesantă, am scris imediat despre acest film. La fel și acum.

 

Am găsit un articol despre filme recomandate celor pasionați de fotografie, și dintre toate, cel mai mult m-a captivat povestea lui Vivian Maier. Pentru că îi plăcea să fotografieze, oameni, locuri, animale, experiențe sau diferite momente, dar poate mai mult de atât pentru că nu a fost cunoscută cât timp a trăit. Ci la mulți ani după moartea ei, când toate acele filme care au zăcut nedevelopate într-un depozit, au fost găsite și transformate în cea mai interesantă poveste a unei femei fotograf.

 

Nu vreau să divulg prea multe, oricum nici nu aș putea. Vivian a dus o viață extrem de misterioasă, poate tocmai de aceea povestea vieții ei este atât de interesantă. Pentru a privi lucrurile dintr-o perspectivă altruistă, a dăruirii de sine și a pasiunii pentru fotografie.

 

În ziua de azi, când fiecare dintre noi căutăm să ne facem remarcați, nu putem trece peste teama de a fi dați uitării atât de ușor încât acceptăm orice compromis și egocentrismul nostru a schimbat total era comunicării, vreau să vă arăt și cealaltă partea a monedei.  Putem trăi doar pentru a face ceea ce ne place și pentru asta nu vom avea niciodată nevoie de aprobarea celor din jur sau să simțim nevoia unei confirmări. Vine de la sine, din interior.

 

Vizionare plăcută!

 

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

2 Comments

  1. avatar

    Am mai auzit de ‘Baraka’, dar cumva nu am reușit să văd documentarul. Și ‘Finding Vivian Maier’ sună interesant, m-ai făcut să vreau să-l văd. Le-am pus pe amandouă pe watchlist.

    hugs!

    1. avatar

      Ambele merita vazute! Baraka te prinde vizual, celalalt este foarte interesant si din punct de vedere uman. Adaugat cu putin mister si iese o realitate diferita si interesanta, cu care oamenii din ziua de azi nu prea sunt obisnuiti. Lots of hugs!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.