Temple Grandin

Acum câteva zile am privit acest film excepțional în care este expusă povestea celebrei profesoare a Universității Statului Colorado, doctor în zoologie, Temple Grandin.

Născută în Boston,încă din copilărie a fost diagnosticată cu autism, începând să vorbească abia după vârsta de patru ani. În ciuda tulburării ei, ce o împiedică să comunice normal cu cei din jur, Temple Grandin nu renunță la ideile care o vor face mai târziu un model pentru alții.

Reușește cu brio să își termine studiile liceale, trecând peste tachinările răutăcioase, și de-a dreptul retarde ale colegilor care nu-i înțelegeau afecțiunea de care suferă, și merge mai departe pentru a studia la facultate.

Acolo deși se lovește de numeroase obstacole, care o fac să se simtă singură, victimizată, căci batjocorirea continuă și pe parcursul anilor din campus, izbutește să convingă nu doar că experimentul ei în ceea ce privește „mașinăria de îmbrățișat” este unul pozitiv, ci și că are o inteligență peste medie, captând interesul oamenilor care într-adevăr cred în potențialul ei.

Își dă licența în psihologie, ca apoi să construiască și să scrie ca temă de masterat despre psihologia animalelor de turmă, studiind și inventând un sistem care să calmeze animalele care sunt duse la abator, sistem folosit în multe state americane.

Este considerată un mentor chiar și pentru oameni care nu suferă de autism, care doresc să cunoască mai multe despre acest diagnostic sau care au rude, prieteni ce suferă de autism.

Întrebată despre boala ei, Grandin a spus că „nici dacă ar putea să pocnească din degete și să devină nonautistă, nu și-ar dori lucrul acesta, pentru că autismul este parte din ceea ce este Ea”.
A scris și o carte, pe care o recomand tuturor care doresc să afle mai multe despre această lume, diferită și poate mai bună decât ne putem noi imagina!

temple grandin

Comments

comments

Xaara Novack

Marketing Specialist si partener certificat Google, pasionata de acuarela, colaje si videoblogging.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.