Este vorba de șampon. Sunt mărci diferite, pentru că un lucru pe care l-am constatat la părul meu, este acela că se adaptează repede. La început, atunci când îl spăl cu un șampon nou, toate sunt bune și frumoase. Capătă volum, îl simt mai hidratat și ușor de aranjat. După două – trei săptămâni însă, revine la obișnuitul îngrășat după două zile.

 

Astfel că, am schimbat tactica și pentru mine momentan, funcționează. Folosesc șampoane diferite, pe care le schimb în fiecare lună. Sigur, asta se potrivește părului meu și nu-i o rețetă universal valabilă, dar mă gândeam să vă împărtășesc, ca de obicei, găselnițele mele. Poate sunt cu folos, cine știe…

 

Așadar în ordinea așezării în poză, o să vă vorbesc despre fiecare șampon în parte.

 

Pantene Perfect Hydration

 

Este un șampon special pentru firul subțire, pe care îl îngrijește, fără a-l îngreuna. Folosesc Pantene din liceu și este unul dintre șampoanele care știu că funcționează perfect pentru părul meu. Datorită lui am reușit să scap de mătreață!

 

Firul de păr fragil, dar în special cel cu tendință de îngrășare are nevoie de un șampon ușor care să-i ofere multă hidratare. Perfect Hydration are la bază o tehnologie diferită, numită Histidina, un aminoacid natural care păstrează sănătatea firului de păr.

 

Curăță părul în profunzime și reduce impuritățile din interiorul fibrei. Este un șampon care protejează părul împotriva agresiunilor externe. Și miroase atât de biiinneee! Este șamponul zilelor de vară, are un miros fresh de pepene galben. Rezistă binișor pe păr după spălare. Love it!

 

Pentru mine a funcționat excelent la început. Acum am ajuns la stadiul în care va trebui să-l schimb și după o lună-două, să revin la el. Însă din gama Pantene prefer șampoanele Aqua Light. Pe părul meu s-au comportat ceva mai bine.

 

 

L’oreal Elseve Arginine Resist X3

 

Varianta light a fost cea potrivită părului meu. Am încercat și cealaltă variantă, dar ca și la Pantene, n-a fost prea bună după o vreme.

 

Revenind la șampon. Dacă aveți păr fragil și lipsit de volum, acesta funcționează de minune! Este nelipsit din baia mea, pentru că revin la el de fiecare dată când văd că părul meu începe să o ia iar pe arătură.

Îmi place că îmi curăță părul și nu mi-l încurcă. Sunt unele șampoane care îmi fac părul să arate de parcă am ieșit dintr-o încăierare, nu de sub duș…

 

Este o formulă fără silicon, îmbogățită cu Arginină. Aceasta este un aminoacid care ajută sistemul imunitar și vasele de sânge. Prin urmare, ajută la menținerea unui scalp sănătos.

 

Lasă acea senzație de păr bine spălat și bine clătit pe fiecare fir, nu știu, e ciudat să explic însă e ușor de folosit, ușor de clătit. Miroase binișor, nu-i un miros natural sau unul care să reziste, dar este acceptabil pentru ceea ce știe să facă.

 

 

Nivea Care Shampoo cu Citrus și extract de Melissa.

 

Nu mă așteptam ca un șampon Nivea să fie atât de bun. Mă gândeam că au în gama lor doar șampoane foarte hidratante, pentru păr normal sau vopsit, cu firul gros. Acel gen de șampon care să-ți lase acea peliculă pe păr și să-l îngreuneze. Așa se simte cel puțin pe părul care are tendințe rapide de îngrășare.

 

Pentru părul normal probabil este un șampon excelent pentru a îmblânzi firele rebele și pentru a-l coafa sau aranja până la următoarea spălare.

 

Revenind la șamponul nostru, are în compoziție inclusiv ulei de Macadamia și Eucerin. Este special dedicat părului cu tendințe de îngrășare și pot să spun că funcționează chiar foarte bine.

 

Oferă și volum părului, încă de la prima spălare și îi redă elasticitatea. De asemenea curăță foarte bine părul și menține volumul vreo două zile. Pentru mine abia în a treia zi începea să arate ca și cum eram la a doua zi după spălare.

 

Eu am părul fin, cu firul subțire care are nevoie de îngrijire constantă. Îl și vopsesc de multă vreme, prin urmare, este foarte fragil. Colac peste pupăză, este un păr gras. După două zile, arăt de parcă m-a lins o vacă în cap, dacă nu folosesc un șampon corespunzător.

 

Mi-a fost foarte greu să găsesc doar un singur șampon care să funcționeze timp îndelungat. Momentan aceasta este formula potrivită părului meu.

 

Voi ce șampon folosiți? Lăsa-ți comentarii cu experiența voastră!

Comments

comments

avatar
Despre Xaara

Bloggeriță din 2009, artist mâzgălitor încă din copilărie devenit art terapeut ca adult. Mămică a 9 pisici și 2 câini, toți de rasă nobilă adoptabilă.
Mă poți susține apăsând butonul din dreapta și poți face o donație către mine. Banii sunt investiți în boabe pentru blănoși, materiale pentru sesiunile de art terapie cu copii sau în a plăti hosting-ul acestui blog.
Mulțumesc oricum pentru vizită și te mai aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.